Programe pentru „a lasă imaginile să vorbească”


Şi mergem mai departe! Am văzut câteva webaplicaţii, acum să vedem la capitolul programe ce ar fi. Şi sunt sigur că gândul multora va fugi la Photoshop. Aşa, de dragul acestora, iată două arhive cu bule ce se pot folosi în Photoshop: Speech Balloon Shapes şi  33 vector speech bubbles. Desigur, este soluţia care te pune foarte-foarte în control, dar pentru mulţi e o soluţie lentă şi care cere ceva cunoştinţe. Mai simplu este de exemplu cu PhotoScape, un program pe care l-am mai recomandat şi îl recomand cu căldură.

imagine

E foarte uşor să adaugi bule de dialog şi ai multe variante… dar din păcate pe imagini mari bulele trebuie mărite şi atunci nu mai arată aşa bine. Depinde deci de ce imagini folosiţi. Oricum reţinem că programul e gratuit, paleta de bule bogată şi e simplu de folosit. Dar mai am totuşi o recomandare. Şi, surprinzător, depăşim spaţiul programelor de editare de imagini. Încercaţi cu PowerPoint! Vom găsi două tipuri de bule pentru dialog şi două pentru gânduri: nu sunt multe dar 1) PowerPoint (deşi comercial) există pe multe calculatoare deja instalat; 2) cele patru opţiuni pot fi colorate şi modificate în diverse feluri; 3) se pot aplica şi animaţii şi atunci redarea dialogului poate fi mai dinamică.

imagine

Dacă aveţi alte idei sau soluţii, le aştept în comentarii.

PS: Mi-am mai amintit de un program – PhotoTitle.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Cosmin spune:

    Salut, am si eu o „webaplicatie” cum ii zici tu… la nivel de experiment. O gasesti la adresa Bule.us Nu e facuta de mine, doar pentru mine. Fara un scop anume, gandesc eu acum in restrospectiva. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *