CCleaner curăţă şi meniul contextual


CCleaner e din marii clasici despre care am tot scris şi îl tot recomand. Da, uneori mai îşi amestecă instalatorul cu aplicaţii nedorite (dar poţi debifa dacă eşti atent), iar recent încearcă să facă bani dintr-o versiune cică business. Dincolo de toate acestea e un program minunat, pe care îl folosesc pentru curăţenia regulată, pentru dezinstalare de aplicaţii, precum şi pentru a mai curăţi din Start Up (aplicaţiile ce pornesc cu sistemul de operare). Se mai adaugă acum o facilitate importantă: curăţirea meniurilor contextuale (adică în MS Explorer când dai click dreapta pe un fişier/folder).

imagine

Ce mi-a plăcut este că reacţia e imediată: am dezactivat (sau dezabilitat, ca să folosesc traducerea folosită de program) şi respectiva opţiune/acţiune a şi dispărut din meniu. Dacă vreţi un program specializat, aş putea să vă recomand MenuMaid, ilustrat mai jos. După lansare observaţi două file: Internet Explorer şi Windows Explorer, adică cele două locuri unde acţionează programul, oferind intrările din meniul contextual. Debifaţi ce nu vă interesează şi gata.

imagine

PS: CCleaner 3.20 a mai adus şi alte modificări. Poate nu vă interesează strict facilitatea privind meniul contextual. Iată logul:

– Added Windows Explorer Context Menu management to Startup tool.
– Added Windows 8 Release Preview compatibility.
– Added Opera 12 support.
– Updated History cleaning for Aurora.
– Updated History cleaning for Chrome Canary.
– Improved UAC bypass code.
– Improved accuracy for uninstall items installation date and size.
– Improved Scheduled Tasks detection.
– Improved cleaning algorithm duplication detection.
– Improved file and setting removal when uninstalling.
– Minor bug fixes.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Robert spune:

    Un utilitar pe care l-am folosit câțiva ani buni și l-am recomandat de fiecare dată! Simplu și eficient!

  2. Cosmin spune:

    Nu gasesc un utilitar care sa stearga si intrarile din meniul contextual New » Folder, shortcut, si mai departe alte 20 de programe…

  3. Cosmin spune:

    După multe căutări și ștergeri prin regiștri care nu m-au ajutat cu nimic, am găsit în final și un program. http://www.gadgetnews.ro/curata-meniul-contextual-click-dreapta-new/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *