FileMenu Tools: o explozie de opţiuni


Nu ştiu Dvs cât de des folosiţi meniul contextual în Explorer (da, ştiu, unii nici măcar nu folosesc Explorer, fiind fani Total Commander sau altele similare). Eu unul folosesc cel mai adesea pentru arhivare şi dezarhivare, mai rar pentru a crea un fişier (text de regulă). Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe căci programul FileMenu Tools aduce un impresionant plus de acţiuni posibile. După cum observaţi mai jos, lista de operaţii din submeniul FileMenu Tools e foarte lungă, aşa că am rupt-o pe două “coloane”.

imagine

Nu vă faceţi probleme: dacă lista enormă vă sperie, se poate reduce. Pur şi simplu în interfaţa aplicaţiei bifaţi ce vă interesează, sau invers: debifaţi ce nu vă interesează. Observaţi că acelaşi program vă permite şi să controlaţi lista ce apare în meniul Send To, respectiv ultimul tab recunosc că nu am avut răbdarea să înţeleg ce tratează. Aceasta pentru că m-am delectat cu comenzile noi adăugate de aplicaţie.

imagine

Vă arăt prin capturi câteva, dar ele se explică şi din aplicaţie (observaţi captura de mai sus, panoul Information), plus că sunt explicate pe pagina aplicaţiei (primul link din articol). Ce vedem mai jos este instrumentul pentru estimarea dimensiunilor subfolderelor unui folder (pe care am dat click dreapta), respectiv instrumentul pentru sincronizări între două directoare (cool!).

imagine

În fine, în următoarele două capturi vedem instrumentul pentru copiere/mutare rapidă (şi poţi avea foldere favorite, deci vă daţi seama ce rapid puteţi expedia ce fişier doriţi, unde doriţi!), respectiv opţiunea pentru ştergere ireversibilă a unor fişiere/foldere.

imagine

Încă o dată insist să mergeţi pe pagina programului şi să vedeţi tabelul unde sunt enumerate acţiunile, cu o scurtă descriere, unele chiar şi cu capturi. Este incredibil câte face! Unii vor îndrăgi imediat posibilitatea înregistrării rapide a DLL-urilor, alţii posibilitatea desfiinţării unor foldere prin unificarea fişierelor conţinute, sau posibilitatea creării rapide de linkuri simbolice (symbolic link… am mai vorbit când cu Dropbox)…

PS: Eu am optat pentru varianta portabilă a programului, iar în acest caz cel puţin, după ce faceţi modificările cu FileMenuTools.exe trebuie să lansaţi Register FileMenuTools.exe pentru a apărea modificările făcute.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *