Probleme cu porturile USB?


Dacă în articol anterior v-am împărtăşit o frustrare, de ce nu încă una? (Ştiu eu răspunsul: nu vreţi să citiţi despre frustrările cuiva.) Totul a început acum câteva zile când porturile USB de la laptopul meu au luat-o razna. În cele din urmă nu doar că nu mai citeau nimic (adio memorii USB… adio şi boxe USB), dar mă şi trezeam aleator cu mesaje de eroare. Nu, nu e ce vedeţi mai jos (am luat de pe net imaginea). Pur şi simplu fără să am nimic pus în porturi îmi apărea în balon o notificare cum că nu s-a reuşit citirea dispozitivului (invizibil) USB.

imagine

De fapt până să localizez că e o problemă de USB m-am tot chinuit cu iPhone-ul. La orice alt laptop îl puteam conecta şi îmi apărea în MS Explorer, nu şi la laptopul meu (după ce a mers perfect luni de zile). Aşa am petrecut vreo oră, dezinstalând şi reinstalând iTunes şi citind zeci de sfaturi pe net. Apoi mi-am amintit că nu mai merg boxele! Apoi m-am gândit la mesajul de eroare ce cu o seară înainte îmi apăruse obsesiv. Când să bag o memorie USB… nu mai lumina (stickurile ce le am au beculeţe ce se aprind când înfigi dispozitivul). Mi-era clar: s-au dus porturile USB. Ce distracţie! Altă oră petrecută pe net în căutare de soluţii. Ah, poate pe unii îi ajută fix-ul oferit de Microsoft Fix it: Tips for solving problems with USB devices. La mine nu a mers. Am repornit calculatorul de mai multe ori, am făcut tot felul de giumbuşlucuri şi nimic…

Până când am găsit sfatul minune: închide calculatorul şi decuplează-l de la sursa electrică (unii spun pentru un minut, alţii pentru 30 de minute). Am făcut şi… a mers. Deci la vreo două zile de când au apărut problemele şi cel puţin două ore de frecat netul după o soluţie, problema s-a rezolvat. Toate porturile merg perfect. Evident, nu am fost mulţumit: nu e aceasta o soluţie stupidă? Nu există totuşi o explicaţie? Până la urmă am găsit una, cu care vă las:

Unplug the power supply, remove your laptop batter, and wait at least 30 minutes before returning the battery and power chord to the laptop. As explained by Trouble Fixers, a cache of data from your USB device is stored on the motherboard. This cache is not completely erased until the motherboard fully discharges following power-down. Once the cache is cleared, most USB errors will be fixed. sursa

PS: Sper să nu aveţi nevoie niciodată de aceste informaţii. Dar dacă da… să vă ajute.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (12 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. Iulian spune:

  Am si eu aceeasi problema. Dupa cateva zile de cautari pe net am lasat-o balta. Voi incerca solutia si revin cu concluzii. Multumiri.

 2. Gabriel spune:

  Rezolvarea problemei:

  Metoda I:
  – descarcat si rulat USBDeview
  – selecteat tot ce nu este activ(at) (mai exact bulinele de culoare gri),
  – apasat iconul „cos de gunoi” de pe bara (seamana cu Recycle Bin),
  – restart la Windows si ar trebui sa-si reinstaleze driverele pentru dispozitivele gasite.

  Metoda II:
  – uninstall la tot ce se cheama USB din Device Manager
  – restart la Windows
  – reinstalarea driverelor pentru dispozitivele detectate (eventual cu update-uri… daca exista).

  Nota:
  Mentionez ca ambele au avut efect pozitiv pe PC-uri.
  Succes, bafta si sper sa fie cuiva de folos.

  PS: la mine problema aparea de la un cititor de carduri si/sau porturile USB 2.0.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *