WinAES: protejaţi-vă fişierele delicate


Între multele aplicaţii care plac paranoicilor… dar în cele din urmă cercul e mai larg, căci în diverse scenarii pot fi diverse fişiere de protejat de priviri indiscrete, WinAES se remarcă prin simplitate, putere şi portabilitate. Îl puteţi avea mereu cu Dvs pe un stick, chiar lângă fişierele importante, desigur criptate. După cum vedeţi din captura de mai jos, îţi selectezi fişierele dorite (fie trăgându-le cu mouse-ul, fie frunzărind pe harddisk după ele), dai parola şi apeşi Encrypt. Opţional bifezi Securely erase original files, dar asiguraţi-vă înainte că parola e notată undeva… la loc sigur.

imagine

Şi decriptarea se face similar (evident, bifând Decrypt), aşa că nu sunt prea multe de spus. Dacă trecem la tabul doi, găsim diverse funcţii utile: de exemplu “semnătura” MD5, folosită de mulţi pentru a verifica dacă un anume fişier a fost modificat sau nu.

imagine

Şi trec rapid la ultimul tab unde găsim trei funcţii utile. Mai întâi un generator de parole, configurabil ca lungime şi tip de conţinut (litere, cifre, simboluri). Avem şi un instrument de criptare pentru texte scurte. De exemplu propoziţia pe care tocmai o citiţi acum arată criptat astfel: RGUgZXhlbXBsdSBwcm9wb3pp/mlhIHBlIGNhcmUgdG9jbWFpIG8gY2l0af5pIGFjdW0gYXJhdOMgY3JpcHRhdCBhc3RmZWw6IA==. Clar? În fine, avem şi un instrument pentru ştergeri sigure: indicaţi fişierul şi de câte ori să se facă ştergerea. Nu vă bazaţi că mai puteţi recupera acele fişiere 🙂 .

imagine

Categoric un program bun de păstrat la uşa casei.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *