Windows 8: Woolyball şi Flow


Recenzia de jocuri de astăzi este parţial nostalgică, pentru că unul dintre cele două jocuri pe care le voi prezenta este o variantă a vechiului Lines – pe o grilă de 9×9 avem la început trei bile colorate, şi trebuie ca mutându-le să facem formaţiuni de câte 5 de aceeaşi culoare. După o mutare apar alte 3 piese, în afară de cazul în care prin mutare am format o linie, o coloană sau o diagonală de aceeaşi culoare, caz în care dispar cele cinci bile. Jocul se termină atunci când grila se umple de bile şi nu mai putem muta.

imagine imagine

Varianta numită Woolyball (o puteţi instala din Magazinul de Aplicaţii al Windows 8 – vezi aici), vine evident cu noutăţi, pe lângă faptul că bilele au ochişori: piesele speciale de exemplu – bila "curcubeu", care poate intra în formaţie cu orice culoare, apoi bomba care dacă este inclusă în formaţie cu patru bile de aceeaşi culoare între ele distruge din grilă toate bilele care au culoarea respectivă. Şi pentru cei dornici de mai multă provocare, stilul de joc Enhanced aduce faţă de cel Classic câteva obstacole, cum ar fi piesele care blochează şi care nu pot fi eliminate, "portalurile" care fac ca bilele să se deplaseze haotic pe grilă, sau piesa care schimbă, la trecerea prin ea, culoarea unei bile – întotdeauna roşul se transformă în galben, galbenul în verde, apoi în albastru deschis, albastru închis, mov, roz şi iarăşi roşu. Woolyball se găseşte în variante şi pentru iPhone şi iPad, dar, atenţie, acestea nu mai sunt gratuite!

imagine imagine imagine

Un alt joc pe care îl putem lua gratuit via Magazinul de Aplicaţii Windows 8 – vezi aici -, mai mult de logică, este Flow, în care avem din nou o grilă, de data aceasta de dimensiuni variate, putând merge de la 5×5 la 14×14, pentru cei "curajoşi". În grilă avem cercuri de mai multe culori, câte două de aceeaşi culoare, şi trebuie să trasăm un drum între ele, care să nu se intersecteze cu drumurile între cercurile de alte culori. Dacă la 5×5 şi doar cinci culori este uşor, la 14×14, unde se ajunge şi la cincisprezece culori, este chiar o provocare. Putem şterge drumul odată trasat, putem să îl trasăm parţial dacă suntem siguri de anumite porţiuni, dar la final trebuie nu numai să unim toate cercurile cu perechea lor de aceeaşi culoare, ci şi să umplem toată grila cu drumuri, să nu rămână nici un pătrăţel neparcurs.

imagine

Nu trebuie să parcurgem nivel cu nivel toate cele 30 care sunt de 5×5 pentru ca apoi să ajungem la cele de 6×6, apoi la 7×7… ci putem alege de la început nivelele de peste 10×10, din pachetul de nivele Jumbo, dacă ne credem în stare să le rezolvăm. Putem de asemenea să ne testăm câte grile putem rezolva într-un anumit timp dat. Şi acest joc are versiune pentru iPhone şi iPad, dar gratuite! Şi pentru Android!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *