Cele mai simple situri pentru sharing de fişiere


Probabil dacă ne-am limita la sfera domeniilor româneşti topul ar fi compus (le pun într-o ordine oarecare) FastUpload.ro, Transfer.ro, GFile.ro, HostFiles.ro… şi oare mai sunt şi altele? Doar că acum vă propun un articol de limbă engleză, care evident ţine cont de situri internaţionale: 20 Ridiculously Simple File-Sharing Web Tools. Eu unul o astfel de listă aş începe-o cu WeTransfer.com, pe care îl folosesc destul de des. În schimb în opinia lui Hongkiat lista se deschide cu Minus (prezentat de mai multe ori aici), GE.TT (prezentat), Droplr (prezentat), Ypix.Me şi DropCanvas.

imagine

Admit că nu ştiam de ultimele două din listă. YPix.Me (ilustrat mai sus) e strict pentru imagini. Dar e lăudat a face o treabă foarte bună. Probabil unii ar spune că nu poate bate mai bătrânul şi celebrul Imgur. Recunosc că mai mult mi-a atras atenţia DropCanvas (ilustrat mai jos), care pare foarte-foarte uşor de folosit. Îmi aminteşte de Minus dar nu e chiar identic. Cu câtă lejeritate deschizi o “pânză” nouă, pe care nu pictezi ci tragi fişierele dorite cu mouse-ul. Imediat ai un link de difuzat. Interesant că pe o “pânză” poţi pune fişiere într-un total de “doar” 5GB, dar poţi deschide noi şi noi “pânze” (sigur se va schimba la un moment dat această politică).

imagine

Dacă veţi parcurge tot articolul de pe Hongkiat veţi vedea că lista continuă dincolo de 5 până la 20. Poate mai descoperiţi ceva interesaţi. Pentru cei leneşi eu mai jos pun doar continuarea cu poziţiile 6-10.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. moroshan spune:

    Da, numai că toţi se răzgîndesc, după ce-şi fac pocinogul ! Vezi Trilulilu, de pildă, sau Scribd, marile mele dezamăgiri, aşa ca idee. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *