Generator de aplicaţii pentru Android


La sfârşitul anului trecut m-au impresionat tutorialele lui Radu privind scrierea unei aplicaţii pentru Android sau despre utilizarea jQuery Mobile Framework. Cu mare plăcere le-aş fi testat şi aplicat personal. Dar timpul necesar şi unele lacune într-ale programării mi-au domolit elanul iniţial. Am ales să merg pe varianta unei teme vizuale gen "responsive". Între timp am dat de unele generatoare web care permit în doar câţiva paşi crearea unor aplicaţii pentru Android. De fapt nu este vorba de aplicaţii propriu-zise, ci de "îmbrăcarea" unor site-uri web personale ca o aplicaţie.

imagine

AppsGeyser este un asemenea generator gratuit. După înregistrarea cu nume, adresă email validă şi parolă (sau alternativ cu cont Facebook) veţi avea la dispoziţie între altele un meniu de editare cu trei opţiuni:

  • Basic: introduceţi adresa site-ului web, numele aplicaţiei, o scurtă descriere, alegeţi o iconiţă, setaţi orientarea pe ecran şi categoria tematică.
  • Advanced: încărcaţi unele imagini ca thumbmail şi screenshot, poziţionaţi reclame şi butoane gen "Refresh", setaţi memorarea de cookies, permiteţi afişarea aplicaţiei în motoare de căutare, introduceţi un script propriu în codul aplicaţiei etc.
  • Tabs: dacă doriţi puteţi adăuga mai multe taburi, este oferit suport pentru coduri HTML, link-uri spre alte site-uri web, stream video sau documente.

După ce aţi indicat toate cele dorite, veţi avea acces la un link, de unde veţi putea descărca aplicaţia. Pentru cei care doresc să investească şi ceva bani, este oferită şi facilitatea de distribuire a aplicaţiei în GooglePlay sau pe alte "pieţe" pentru aplicaţii Android. Folositoare este şi afişarea unor statistici (număr de accesări, număr de descărcări).

imagine

O aplicaţie realizată cu AppsGeyser are avantajul major că dă utilizatorilor posibilitatea să acceseze mult mai rapid un site preferat. Dezavantajele sunt: site-ul trebuie să fie responsiv (altfel nu va arată bine deloc) iar pentru accesarea aplicaţiei, respectiv a site-ului web, este nevoie de conexiune la internet. Un video de introducere a generatorului poate fi vizionat aici. La final permiteţi-mi să fac puţină reclamă în nume propriu, astfel puteţi şi testa aplicaţia ReliJoc care a făcut posibilă scrierea acestui material.

imagine

P. S. Pentru crearea de versiuni mobile a unor pagini web mi-a fost recomandat serviciul dudamobile, care are şi un plan gratuit, vezi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *