Din nou despre starea în social media


62% dintre adulţii din lumea întreagă folosesc social media, ne informează următorul clip, foarte proaspăt – deci putem presupune că cu date aproape la zi. Se pare că media per ansamblu de stat pe net este de 16 ore pe lună… ce se va schimba acest număr în câţiva ani! Interesant că SUA e pe locul 5 în topul ţărilor cu cei mai mulţi internauţi (nu absolut ci relativ la populaţie). În Japonia de exemplu 80% din populaţie foloseşte internetul. Pe primul loc este… dar mai bine urmăriţi clipul căci e interesant.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Dan spune:

    Mda… indobitocirea omenirii, in cifre. Facebook, Twitter, altele asemenea… Daca-mi explica si mie cineva care e folosul acestor retele pentru om, poate-mi fac si eu cont.

  2. Dan, esti prea dur in comentariu :D. Recunosc, pentru unele persoane (cocalari, pitiponci, pitipoance, si tot felul de „balene”, plante si animale) statul pe retelele de socializare este pirdere de timp, de viata, de sanatate si dobandire de cat mai multa prostie. Alte persoane au motive intemeiate pentru care si-au facut cont pe aceste retele. Poti comunica cu prietenii din strainatate mult mai usor, poti tine legatura cu mai multe persoane fara a trebui sa dai zeci de telefoane etc.. Ai un site, un blog, o afacere..si vrei sa iti faci publicitate / reclama / sa iti faci afacerea cunoscuta asa ca te poti ajuta de aceste retele de socializare.In fine, sunt si alte motive la fel de bine intemeiate, atat timp cat tu ca persoana fizica, nu faci parte din ceea ce am scris la inceput in paranteza.

  3. Dan spune:

    Stiu toate lucrurile astea, dar eu chiar nu le vad ca pe niste avantaje pentru om, in general. Pe termen scurt pare ca aduc tot felul de beneficii, dar sunt sigur ca pe termen lung stilul asta de comunicare se va dovedi nociv. Beneficiile vor fi mult mai mici decat dezavantajele care vor aparea in urma pervertirii modului natural de comunicare al omului. Poate par putin paranoic, dar sunt sigur ca si voi aveti unele semne de intrebare vis-s-vis retelele sociale (dupa mine, denumirea corecta ar fi retele antisociale, tocmai pentru ca elimina contactul direct, natural, intre oameni).
    In fine, timpul ne va arata daca am sau nu dreptate. Doar sa nu fie prea tarziu…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *