Viddler: adio conturi gratuite!


Am aflat acum câteva săptămâni vestea neplăcută că Viddler suspendă toate conturile gratuite, devenind un sistem exclusiv contra taxă. Desigur, e dreptul lor. Ceea ce mă irită la culme este că nu oferă o cale uşoară să îţi iei conţinutul înainte de a-l şterge. Au fixat termen limită 3 august (revenire: prelungit pe 10 august), dar nici nu îţi permit migrarea spre YouTube, nici o descărcare mai facilă. Drept urmare, dacă aveţi acolo clipuri, purcedeţi la descărcarea lor. Deschideţi, click pe Download şi apoi veţi găsi probabil doar versiunea FLV (poate şi altele… la mine nu).

imagine

Munca a fost plictisitoare. Am avut aproape 3GB de filme de descărcat, şi dacă am terminat cu ele e doar o muncă pe jumătate: acum trebuie să le încarc pe YouTube. Of, of… Bulină neagră Viddler. Păcat. Era un serviciu bun, o comunitate mai “intimă” decât marele YouTube. Acum e un serviciu pur comercial, unde cei care vor să vândă clipuri (ex: să ţină cursuri şi să poată fi văzute doar de persoane ce plătesc pentru aceasta) vor găsi un aliat bun.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. moroshan spune:

    Apropoooooo de… răzgîndacii ăştiiiaaaaaaaa: care ar fi, totuşi, o soluţie safe 100%? Întreb aşa, ca o conotaţie, apropo de faptul că, recent, un omuleţ, intrigat de un comm de-al meu (pe youtube) la care nu avea neuronul necesar pentru un răspuns (pe măsură) şi, din această pricină, enervat că pumnul nu se poate folosi online, m-a ameninţat nici mai mult, nici mai puţin că-mi şterge contul. 🙂 Chiar este la îndemîna oricărui semianalfabet să facă asta, pe youtube, de pildă? mssssssss 🙂

  2. radu.capan spune:

    X nu îi poate şterge contul lui Y de pe un anume sit Z decât dacă:
    1) îl hackuieşte, prin cine ştie ce căi aflând parola;
    2) X încalcă drepturile de folosire (ex: publicând ceva materiale împotriva TOS) şi atunci Y depune plângere, aşa că însăşi Z închide contul lui X.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *