GD Press Tools: din nou despre acest minunat plugin


Da, despre pluginul GD Press Tools (lite) a scris Eugen, pe vremea când scria (şi) pe CNet.ro, în acest articol din 2010. După doi ani îmi permit să reiau subiectul nu atât pentru că ar fi apărut o versiune nouă cu cine ştie ce facilităţi. Cu siguranţă au apărut noutăţi în 2 ani dar nu stau să le identific. Dacă scriu acum despre acest plugin este pentru că în ultima vreme m-am trezit instalându-l tot mai des. De ce? O primă motivaţie, dar în fapt nu cea mai importantă, e pentru că poate ţine o evidenţă a accesărilor paginilor sitului.

imagine

Au fost “clienţi” care mi-au spus: “Aş vrea să văd cât de vizitat e situl, cât de des e un anumit articol, dar nu ca la tine pe CNet.ro unde vede toată lumea numărul de afişări”. Ei bine, cu acest plugin, observaţi mai sus, în back-end administratorul poate să vadă informaţiile statistice, aşa că problema este rezolvată. De unde facem setările? GD Press Tools îşi adaugă o secţiune proprie în panoul de meniu lateral-stânga din back-end. Acolo avem Settings şi în fila Tracking găsim ce ne interesează, după cum vedeţi mai jos.

imagine

Ce mai face pluginul? Enorm de multe. Eugen avertiza acum doi ani că un începător în ale WordPress ar putea să şi strice ceva… e drept. Când îl pun, îl pun cu condiţia: “nu pune mâna decât unde îţi spun eu… sau mai bine deloc” 😉 . Am să vă spun câteva lucruri care îmi plac mie. De exemplu pentru blogurile care nu şi-au dezactivat versiunile (revisions) le poţi şterge când vrei dintr-un click. Din captură v-aţi prins şi că poţi să ştergi toate articole dinainte de o anumită dată… ups! Mare atenţie!

imagine

E foarte util pluginul pentru a face backup la baza de date, dar şi pentru a o optimiza. Foarte-foarte recomandat să faceţi aşa ceva periodic.

imagine

imagine

Revenind la fila Settings, găsim acolo multe alte lucruri: cum să dezactivăm RSS-ul, informaţii despre versiunea de PHP, diverse setări de securitate şi… multe, multe altele. Gândiţi-vă versiunea comercială cât poate. Vedeţi aici. Oricum, versiunea gratuită e aur curat şi o recomand celor ce ştiu ce să facă cu ea.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *