Clover: şi MS Explorer seamănă cu… Chrome


Datorită pasiunilor copiilor mei, când aud Clover mă gândesc la “spioanca” blondă din serialul animat. Alţii poate se gândesc la trifoi… ei bine, e un trifoi cu noroc. Am amânat mult timp să testez ce face Clover pentru că soluţii de “MS-Explorer-dotat-cu-taburi” mai văzusem şi nu m-au entuziasmat teribil. Dar acum admit că am scos un “uau” şi sunt curios să încerc să îl folosesc în mod curent. Din păcate versiunea curentă (2.0) nu e lipsită de unele buguri vizuale, dar nimic ce nu se poate rezolva (închizând şi încercând din nou deschiderea unui tab).

imagine

Utilizatorii Chrome-ului vor recunoaşte asemănările de interfaţă, pe care o subliniez şi cu captura de mai jos. Îmi place că ai bară de scurtături (semne de carte spre foldere), ai evident taburi, ai combinaţiile de taste aşteptate (Ctrl+T, Ctrl+W, Ctrl+N)… mi-ar fi plăcut să fie şi o opţiune de memorare a taburilor deschise. Dar pe de altă parte poate aşa ceva m-ar face să port taburi deschise în mod inutil. Una peste alta programul e reuşit. Adesea când deschid un tab nu apare bine vizual, dar îl închid şi mai încerc o dată şi merge. Cel mai adesea. Sper programul să se mai dezvolte, să se îmbunătăţească, dar şi să rămână gratuit. Îl puteţi descărca de aici (ignorând tot conţinutul imposibil de citit).

imagine

PS: Ups, acum m-am prins că taburile/filele au meniuri contextuale, de unde poţi să „înfigi” (pin) un tab. Şi când am înfipt un tab mi-a memorat taburile la închidere. Nu e tocmai normal, dar e util ;). Deci sunt mai multe similarităţi cu Chrome (inclusiv Ctrl+Shift+T pentru redeschiderea ultimului tab închis).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. E destul de inteligent instrumentul. In plus ajuta la o mai buna navigare in folderele calculatorului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *