Gerblins: Minesweeper combinat cu Boxes


Gerblins! este un joc gratuit pentru PC şi Mac, dar comercial (la un 1usd) pentru Android şi iOS. Eu l-am descărcat de aici pentru Windows, producătorii oferindu-l via Box.com. Instalat rapid, lansat, jucat, plăcut. Să vedem despre ce este vorba. Avem o populaţie de blergi care prin infectare devin gerblini. Vi se încurcă limba? Numele sunt mai puţin importante. Tabla de joc ne duce cu gândul la Boxes (sau alte nume sub care îl ştiţi) în care ai pătrate de diferite culori şi trebuie să dai click pe cele ce sunt grupate… de sus vin altele ş.a.m.d. Dar aici toate au aceeaşi culoare!

imagine imagine imagine

Aproape. Sunt nuanţe dar irelevante. Un click pe un blerg galben va duce la una din următoarele trei situaţii:

  1. nu e infectat şi nu are vecini infectaţi: îi apar nişte aripioare şi zboară fericit (dacă deasupra avea blergi, ei vor coborî cu un nivel);
  2. nu e infectat dar are vecini infectaţi: pe el o să apară un număr indicând câţi vecini sunt infectaţi – pe diagonală sau orizontală sau verticală;
  3. e infectat: ups, aţi încurcat-o – blergul devine gerblin, îşi ia zborul, dar ca “pedeapsă” vine o linie nouă de blergi.

Aţi recunoscut Minesweeper-ul? Doar că la Minesweeper piesele sunt fixe şi o bombă pe care am dat click termină jocul. În acest caz piesele cad (autorii spun “ca la Tetris”… eu rămân cu părerea că seamănă cu Boxes) şi o greşeală aduce o linie nouă. Când aţi intuit unde ar putea să fie gerblinul infectat daţi click pe Gerblin Potion şi apoi click pe locaţia suspectată: dacă aţi nimerit, gerblinul va fi vindecat; altfel veţi fi “pedepsit” cu o nouă linie. Simpatic jocul! Îmbină norocul cu logica. Dacă vă prinde, îl puteţi cumpăra şi pentru smartphone.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *