JumpShare: altă soluţie super-simplă pentru sharing de fişiere


Ai să trimiţi unui prieten un set de fotografii? Unui coleg de serviciu un set de documente? Sunt atâtea soluţii online, dintre care unele cer conturi pentru a le folosi, dar multe caută să simplifice cât pot, rezumându-şi filosofia la “tu trage nişte fişiere în fereastră iar eu îţi indic linkul de unde ele o să poată fi descărcate după ce se încarcă”. Aşa este şi cazul sitului JumpShare.com, pe care l-ar putea folosi şi bunica mea fără prea mari bătăi de cap (desigur, mai întâi ar trebui să ştie cum se trag nişte fişiere cu mouse-ul, dar trecem peste aceasta).

imagine

De precizat că situl este la început deci termenii s-ar putea schimba drastic în viitor. Pe moment nu oferă conturi, deci evident nici conturi plătite, aşa că facilităţile care există sunt pentru toţi… şi nimeni nu poate cere acum mai mult:

  • fişierele sunt păstrate via Amazon S3, deci putem avea încredere că nu se pierd şi că nu pot fi văzute de cine nu trebuie;
  • poţi încărca până la 2GB din oricâte fişiere atâta timp cât sunt fiecare sub 100MB;
  • pe moment sunt suportate 150 de tipuri de fişiere, adică cele mai comune (da, se pot încărca fişiere executabile);
  • fişierele sunt păstrate timp de 14 zile… rezonabil pentru multe scenarii;
  • după cum spuneam mai sus, cum ai tras fişierele cum vezi deja linkul ce îl poţi partaja cu prietenii (dar fişierele vor fi disponibile pentru descărcare, of course, doar după ce s-au încărcat de tot).

imagine

Pe moment toate bune şi frumoase. Sper să rămână aşa, sau dacă nu să meargă doar înspre mai bine.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Shumi spune:

    Eu tot http://www.ge.tt folosesc atunci cand imi este peste mana sa folosesc dropbox. Isi face datoria cu brio si are niste limite mai mari decat jumpshare. Sa vedem cat i-o tine. Este un proiect danez.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *