iWesoft Free Image Resizer


Probabil vă amintiţi de iWesoft Free Screenshot Capture, prezentat acum câteva luni. Acelaşi producător văd că are tot felul de programe, multe gratuite, şi acum aş dori să mă opresc la iWesoft Free Image Resizer. Într-o piaţă bogată cu programe de acest gen, nu pare foarte justificat să mai prezint încă unul… dar evident are ceva ce îl face special şi notabil. Până acolo însă lucrurile merg cum ne-am aştepta: interfaţa acceptă fişiere trase sau puteţi folosi butoanele Files şi Folders pentru a adăuga imagini după dorinţă. Ele apar într-o listă cu previzualizare şi puteţi de acolo să ştergeţi ce nu doriţi să intre la procesare.

imagine

În pasul al doilea teoretic alegem un profil, după nevoie, şi apăsăm Start Resize. Şi gata! Lista e lungă, după cum se vede în captură, şi putem alege de exemplu scalare la rezoluţia monitorului sau la anumite dimensiuni populare. Dacă nu vă satisface ce vedeţi, puteţi indica manual înălţimea şi lăţimea: în captura de mai jos nu se vede fiind acoperită de lista de la Profile.

imagine

Pun de aceea încă trei capturi cu listele derulante acoperite mai sus. Observaţi deci opţiunile pentru modul de redimensionare (atenţie: poate fi şi decupare – nu am testat Content Aware Resize dar mă îndoiesc că e ceva de calitate); apoi operaţiunile pentru Action, unde îmi place mult că există Resize and Compress (ZIP) – uite aşa, dintr-o serie de fotografii poţi face rapid o arhivă cu ele reduse, numai bună de trimis prin email respectând limita maximă de 20-25MB. Pe lângă arhivare le poţi trimite şi într-un PDF! În fine, vedeţi la final opţiunile pentru destinaţie.

imagine

Ar mai fi de spus că oferă şi previzualizare la rezultatele scalărilor. Configuraţi şi apăsaţi Preview pentru aceasta. Ar fi fost util probabil să îţi poţi salva şi un profil propriu, după nevoi. Oricum, cu ce are acum programul va fi atrăgător pentru publicul cu nevoi nu foarte exigente (gen: cum prefixezi copia redimensionată) şi care doreşte un instrument intuitiv.

PS: Am uitat să spun că se adaugă în meniul contextual din MS Explorer şi poţi astfel foarte rapid să faci redimensionări.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Radu spune:

    Păcat că nu are și redimensionare procentuală (de genul 75% din mărimea inițială)…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *