DailyDropCap


DailyDropCap este un proiect foarte interesant: o artistă în ale desenului realizează tot felul de drop-caps, adică de litere pentru început de paragraf. Unii poate le-am întâlnit ultima oară în cărţile de poveşti 🙂 . A, nu. Totuşi se mai practică şi pe web, chiar dacă nu la foarte multe situri. Desenatoarea are talent şi găsim astfel de litere pe diverse teme, de la botanică la sărbători, de la cele specific pentru fete/femei la cele retro. Şi poţi naviga nu doar după categorie ci şi exact după litere (şi cifre, desigur, şi cifre).

imagine

Utilizarea este destul de simplă şi nu presupune vreo bibliotecă JavaScript care să facă automat înlocuirile. Nu. Autoarea oferă un cod direct pentru imaginea care să fie inserată la începutul paragrafului, evident ştergând prima literă ca să rămână cea grafică. La anumite bloguri aşa ceva va merge ca o mănuşă. Din păcate impresia mea este că nu s-au strâns seturi complete, de la A la Z, aşa că s-ar putea să fi nevoit să alternezi uneori stilurile – că e de bine sau de rău depinde mult de proiect. Eu sincer aş fi apreciat o uniformitate cel puţin pentru câteva seturi. Dar dacă autoarea merge după inspiraţii de moment ce poţi face? Decât să aştepţi până ce se strâng mai multe.

Acum mă opresc pentru că nu mai am ce să spun :). Am folosit două mostre aşa că o idee v-aţi făcut. Termin pe limba latinului doar ca să mai fie ceva text 😉 să umple frumos pe lângă prima literă. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quid enim me prohiberet Epicureum esse, si probarem, quae ille diceret? Sed quot homines, tot sententiae; Tollenda est atque extrahenda radicitus. Quid, quod homines infima fortuna, nulla spe rerum gerendarum, opifices denique delectantur historia? Duo Reges: constructio interrete. Quorum altera prosunt, nocent altera. Quam illa ardentis amores excitaret sui! Cur tandem? Graccho, eius fere, aequalí? Universa enim illorum ratione cum tota vestra confligendum puto.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *