De la MIDI la MP3


Un prieten m-a rugat să îi convertesc un MIDI în format MP3. Mi-am spus că nu e greu, că doar am atâtea programe instalate pe calculator… unele trebuie să facă această convertire. Am încercat – vreo 3-4 să fie – dar surpriză: formatul MIDI fie nu era suportat, fie la una aplicaţia se închidea automat când îi serveam MIDI-ul. Măi să fie… Da, astăzi formatul MIDI nu mai este atât de răspândit, dar uneori găseşti o secvenţă sonoră tocmai în acest format. Şi atunci? În timp ce pun pariu că sunt şi programe ce rezolvă problema, norocul meu a fost o aplicaţie online.

imagine

M-am folosit de SolMiRe.com, care, după cum vedeţi mai sus, oferă câteva opţiuni pentru prelucrare. Nu uitaţi să bifaţi Full length dacă doriţi să aveţi toată piesa convertită (cel mai adesea aşa va fi, dar implicit e bifat butonul pentru 30 de secunde). Alegeţi şi calitatea audio şi altele de pe acolo… dacă vreţi. Dacă nu, în afară de bifare Full length şi debifat Add to midi database celelalte pot fi şi lăsate aşa. Va dura ceva… poate mai multe minute decât v-aţi aştepta, dar la final veţi vedea mesajul că procesul de convertire a reuşit. Aveţi o oră să descărcaţi fişierul, pentru că mai apoi e şters de pe serverul SolMiRe.

Da, subiectul nu e foarte fierbinte, dar pentru cel care se loveşte de aşa ceva… mamă ce bine e să ai la îndemână soluţia :).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Cosmin spune:

  Eu as fi dat play si inregistram din output cu sound recorder sau Audacity, pe care sigur le ai.

 2. Eduard spune:

  Fisierele MIDI pot fi adaugate in foobar2000, iar apoi click dreapta->Convert->…

  Din pacate la fisierul MIDI cu care am incercat conversia am un tiuit deranjant (am folosit plug-in-ul Emu de MIDI, poate celelalte sunt mai bune), pe cand conversia on-line a fost ok.

  Pe de alta parte se pot obtine rezultate foarte bune cu foobar2000 selectand plug-in-ul BASSMIDI si folosind ‘General MIDI SoundFont v3.0′ de aici: http://www.simpilot.net/~richnagel/#soundfonts

  Update: si conversia on-line are acelasi tiuit deranjant, asa ca foobar2000 + BASSMIDI + General MIDI SoundFont v3.0 ramane cea mai buna solutie. Parerea mea (TM)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *