Compararea textelor cu Notepad++


Pentru compararea textelor există programe comerciale scumpe… şi aş pune pariu că există o raţiune, oferind cine ştie ce facilităţi avansate. Însă în munca mea nu îmi trebuie aşa ceva: mă descurc cu Notepad++. Mă ajută de exemplu atunci când la un sit în WordPress apare o versiune nouă a temei pe care o folosesc. Cum eu le modific după nevoi, nu pot pur şi simplu să iau tema nouă şi să o încarc. De aceea mă uit la care fişiere au fost modificate şi apoi compar documentele (versiunea veche cu cea nouă), rând pe rând. Nu e simpatică treaba, dar nici nu o fac des. Şi pe bune că Notepad++ face o treabă bună.

imagine

Mai sus în captură v-am arătat că îl găsiţi la… Implanturi (mamă ce traducere). Dacă nu aveţi implantul, pardon, pluginul, instalaţi-l. Apoi cu Alt+D puteţi apela funcţia de comparare. După cum vedeţi mai jos, documentele apar în paralel, iar panoul din dreapta vă ajută să navigaţi mai rapid la zonele cu modificări (ele apar diferit colorat acolo, ca să ştiţi nu doar unde sunt ci şi de tip sunt). Când aţi ajuns acolo unde sunt modificări veţi vedea un plus pe un cerc verde pentru liniile apărute în plus, respectiv minus pe cerc roşu pentru liniile dispărute, şi acel semn de avertizare galben cu semnul exclamării pentru linii modificate.

imagine

Gata. Sar în ochi. Acum mai rămâne manual să acceptăm (copiiind) modificările sau nu. Fără acest instrument ar fi fost criminal… Să compari sute de linii de cod fără astfel de instrumente e o mare [!$&#@&#]…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *