ConEmu: un Command Prompt adus la zi


Acum cinci ani scriam despre programul Console, care văd că nu a murit ci continuă să fie dezvoltat. Dar o variantă mai complexă este ConEmu (ConEmu Maximus5), pe care îl puteţi descărca fie cu instalator, fie ca arhivă 7z, caz în care doar despachetaţi şi lansaţi. Ce obţineţi este ceea ce vedeţi de regulă lansând cmd.exe… dar mult, mult, mult adus la zi. Celor care le lipsesc facilităţi precum copierea unui text, “lipirea” lui din clipboard, taburi şi altele “de bun simţ”, cu ConEmu există. Trebuie doar apelat meniul contextual, nu de pe suprafaţa neagră ci din bara de sus.

imagine

Dar ConEmu merge mult departe, permiţându-ne să configurăm tot felul de aspecte, inclusiv fontul, culorile, transparenţa ferestrei, scurtăturile din taste şi câte şi mai câte… Nu cred că greşesc când spun că 90% dintre utilizatori nu vor folosi 90% din extra-facilităţile oferite. Dar pe de altă parte, dacă ajungeţi des în fereastra pentru comenzi DOS de ce să aveţi acea urâţenie, când ConEmu ajută nu doar estetic ci şi la productivitate? Nimic de instalat… deci bun de păstrat undeva pe calculator.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Xantes spune:

    Exista vreun substitut de „cmd” care sa poata fi folosit ca „default” in locul „cmd.exe”, adica sa se poata set-a ca sa se deschida automat in locul „cmd.exe”?!

  2. Xantes spune:

    Nu s-a inteles intrebarea sau chiar nu stie cineva sa rasapunda la ea?!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *