Pixabay: altă resursă de imagini gratuite


Pixabay, chiar dacă la urma urmelor compilează diverse alte situri de fotografii, e impresionant prin 1) volumul de imagini pus la dispoziţie (peste 40.000 se pare); 2) prin interfaţa disponibilă în multe limbi, printre care şi româna (chiar dacă imperfect); şi 3) prin eleganţa şi uşurinţa în folosire. Aşa se face că va trebui să repet acest nume până îl voi memora. Ca un fel de minus e prima linie de rezultate, care e mereu din surse comerciale: sigur vă vor încânta acelea mai mult, dar sunt pe bani. Din rândul doi însă încep imaginile gratuite, oferite de Pixabay.

imagine

Observaţi mai sus că se poate filtra uşor orientarea imaginilor (portret sau peisaj) şi tipul (fotografie, clipart sau vector). Imaginile vin la diverse rezoluţii, şi am văzut adesea peste 3000 pixeli lăţime/înălţime – la fotografii. La vector vin ca SVG (poate şi alte formate) şi evident aici nu se mai pune problema dimensiunii, căci le poţi scala cât doreşti.

imagine

Aş mai semnala la final că de aici putem vedea ultimele fotografii; cele mai reuşite, alese de editori, sunt aici; în fine, cele mai descărcate se găsesc aici.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *