Locate32: căutare rapidă şi complexă


Rămân fan al programului Everything deşi pare a fi îngheţat la versiunea 1.2.1.371 de muuult, mult timp. Sunt atât de obişnuit cu el încât 90% din ce caut (deci nu ştiu exact unde este) caut cu Everything. La prima lansare tot timpul îşi reface baza de date şi e puţin deranjant. Când conectez harddiskul extern aplicaţia stă şi tot stă până indexează. Dar apoi merge brici. Nu ştie multe, dar ce ştie face bine. Dar nu despre Everything vorbim aici ci despre Locate32. Ştie să facă mai multe, dar din păcate… e tot abandonat (din septembrie 2011, deci mai recent).

imagine

Fiind perfect funcţional, programul merită atenţie. Să vedem deci câteva lucruri despre el. În primul rând îşi construieşte baza de date cu fişierele la cerere. Aparent un dezavantaj: porneşti programul prima oară, cauţi ceva şi… nimic. Sau porneşti programul a o suta oară, cauţi un fişier nou şi nu îl găseşte. Aceasta pentru că ai uitat să actualizezi (prima oară de fapt creează şi actualizează) baza de date. Dar poate fi şi un avantaj: actualizarea bazei de date consumă ceva timp, aşa că e bine să fie făcută la cerere, nu automat. În plus eu caut doar fişierele vechi, căci cele noi ştiu unde sunt, deci actualizarea bazei de date o pot face strict când vreau, când am nevoie.

Dar Locate32 bate Everything mai ales la capitolul opţiuni de căutare. Poţi limita căutarea la o anumită unitate sau anumit folder, plus că ai diverse criterii ce le poţi adăuga: să fie creat în ultima lună, mai mare decât 1MB… ba chiar şi căutare în conţinutul fişierelor. Observaţi capturile de mai jos. Mai spun doar că programul nu necesită instalare: descărcaţi o arhivă şi o despachetaţi. Nu uitaţi la prima lansare să mergeţi în meniul File şi să daţi Update – apoi aşteptaţi. Dar merită.

imagine

imagine

PS: Studiaţi şi opţiunile programului. Sunt multe. Am reţinut că are multe scurtături de taste, ceea ce mie îmi place. Şi văd că se poate şi programa actualizarea bazei de date, cu ce frecvenţă dorim noi. Şi altele…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. G spune:

  Nu stie sa caute in fisierele cu extensia *.docx. Daca dumneavoastra ati aflat cum se face dati un raspuns. 🙂

 2. radu.capan spune:

  Adevărat. Nici în DOC, nu doar în DOCX. În fişiere text (TXT, PHP, HTML…) merge bine.

 3. Xantes spune:

  Totusi, „Everything” – as it’s name says – has it all! Este atat de „addictive” incat chiar nu-mi trebuie altul, cu oricate functii aditionale ar avea „Locate32”!

 4. Sakura spune:

  Din imaginile de mai sus, seamănă aproape perfect cu fucnţia de căutare din Total Commander. Uşoare diferenţe sunt pe tabul de Advanced. Adevărat însă că Total Commander nu face un index al fişierelor şi deci căutarea durează mai mult. Deşi nici eu n-am studiat mai atent problema, posibil ca în versiuni mai noi să fie şi asta sau să se poată adăuga prin intermediul unui plug-in.

 5. clayd spune:

  Intr-adevar Everything e cel mai intuitiv si usor de folosit pentru oricine. Si chiar e foarte rapid dupa o indexare, afiseaza instant… super.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *