Identificarea unui font dintr-o imagine


Am avut nevoie acum câteva săptămâni să redesenez o copertă. Nu are importanţă ce carte era, deşi o să vă daţi seama – unii – din capturi, important e că nu ştiam fontul. Aveam imaginea… dar cum să aflu fontul? O soluţie ar fi WhatTheFont, dar mai bine decât aceasta în cazul meu a mers WhatFontIs. În ambele webaplicaţii se pleacă de la imaginea cu textul. Trebuie, evident!, să fie de o calitate decentă. Cu cât mai bună, cu atât e mai mare şansa să găsiţi fontul original. Mai jos vedeţi o parte din imaginea folosită de mine. Am pus o bucată pentru a ilustra marginile imperfecte ale textului (fiind imagine scanată).

imagine

În câţiva paşi WhatTheFont mi-a comunicat câteva bănuieli… nici una identică cu fontul căutat de mine. În schimb WhatFontIs mi-a identificat fontul ca fiind din familia Bookman, care are muuulte variante, toate comerciale, dar se potriveşte şi TeXGyreBonum-Bold. Am avut chiar şi linkul pentru descărcare imediată. Desigur, în editorul grafic a trebuit să lungesc fontul, ca să fie mai înalt, dar suprapunerea a ieşit foarte-foarte bună. Nu perfectă, dar aici depinde de cât de mofturos eşti :). Dacă ai găsit chiar fontul găsit atunci desigur poţi ajunge la o suprapunere 100%.

imagine

Iată în cazul meu ce am reuşit: în stânga este coperta refăcută, adică cu textul refăcut, liniile refăcute, fundalul refăcut… totul… Iar în dreapta este imaginea scanată. Personal sunt mulţumit de rezultat. Fără WhatFontIs mi-ar fi fost mult mai greu, dacă nu imposibil.

imagine

De acum nu voi mai fi aşa panicat când am o scanare şi trebuie să identific fontul… Sunt şanse să îl pot afla!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Alex Cuibari spune:

    Multumim pentru review.

    Site-ul http://www.whatfontis.com e un produs romanesc 100%.

    Alex

  2. radu.capan spune:

    Sunt impresionat! Felicitări!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *