RSS la cont Twitter?


Personal nu sunt un fan Twitter. Folosesc totuşi de câteva ori pe ani contul… ca să mă loghez la diverse – alte 🙂 – servicii (care nu oferă sistem de logare propriu, permiţând logarea via, printre altele, Twitter). Aşa că subiectul la care mă opresc acum va fi pentru unii ultra-învechit. Şi totuşi… Poate mai sunt unii în situaţia mea, dorind în mod aparte să urmărească prin RSS un cont Twitter. În mod surprinzător nu vom găsi o iconiţă portocalie la îndemână. Înţeleg că undeva prin prima jumătate a lui 2011 Twitter a îngropat accesul RSS, dar nu definitiv.  Mai e accesibil, via API.

imagine

Partea foarte-foarte bună este că nu îţi trebuie cunoştinţe de programare pentru ce avem noi nevoie: RSS pentru un cont Twitter. Tot ce trebuie este să completăm numele de utilizator în următorul URL.

https://api.twitter.com/1/statuses/user_timeline.rss?screen_name=numeutilizator

Atât… şi merge. Astfel, deşi nu folosesc Twitter decât foarte rar, pot urmări ce cont vreau (Pontifex, în cazul capturii de mai sus) via RSS, adăugându-l în Google Reader, pe care îl parcurg zilnic de câteva ori… deci nu am cum să scap noutăţile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *