Santa Tracker: Pe urmele lui Moş Crăciun


De ceva timp urmăresc în mod regulat serialul "Person of Interest". Acesta are ca temă spionarea şi urmărirea în masă a cetăţenilor unei ţări. Chiar dacă este prezentat ca serial de ficţiune, posibilităţile tehnologice de astăzi par a fi nelimitate şi pot duce spre un asemenea viitor. Iar unei asemeni supravegheri continue prin intermediul internetului nu se pot extrage nici personaje cu tradiţie, cum ar fi Moş Crăciun. Deja de-a lungul ultimilor ani Google a redat la momentul respectiv ruta acestuia colaborând cu NORAD (= sistemul de supraveghere a spaţiului aerian al armatei S.U.A). Din păcate pentru anul acesta parteneriatul nu a fost prelungit, motivele nu au fost făcute publice.

imagine

Dar Google nu ar fi Google dacă ar renunţa definitiv la acest proiect. Astfel că acum oferă pe cont propriu, cu ajutorul serviciului Google Maps, posibilitatea de a urmări în timp real ruta Moşului de la Polul Nord spre celelalte regiuni ale lumii. Până astăzi am urmărit numărătoarea inversă pe site-ul Santa Tracker. De acum este însă oficial, daţi mai departe la copii, Moş Crăciun e pe drum, vine sigur! După cum puteţi urmări pe jurnalul său de bord, drumul este lung şi anevoios, Moşul trebuie să treacă la început de zăpezile din Siberia. Dacă vă plictisiţi aşteptând-ul puteţi vizita satul de Crăciun cu ale sale atracţii, cum ar fi jocuri sau informaţii despre sania şi elfii Moşului. Google a completat serviciul cu o aplicaţie pentru Android şi o extensie pentru browser-ul Chrome.

imagine

PS 1: NORAD oferă la rândul său aici ruta Moşului, apelând de data aceasta la hărţile Bing.

PS 2: Google ar trebui să ştie că cadourile de Crăciun sunt aduse de către Pruncul Isus, şi nu de Santa Claus (numele ne indică deja faptul că este vorba doar de o copie cu valoare comercială a Moşului Sfântului Nicolae).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Săracu Moş, toţi sunt cu ochii pe el, un alt serviciu de urmărire a rutei sale este oferit de Flightradar24: http://www.flightradar24.com/SANTA1


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *