Probleme cu un feed propriu? Yahoo! Pipes ajută


Am mai scris aici despre Yahoo! Pipes, acum mulţi ani, şi mă bucur mult că serviciul se menţine. Desigur, nu e de un interes foarte larg. Eu unul apelez la el când mă ciocnesc de probleme precum cea pe care v-o descriu acum. Mi-am făcut – programând în PHP – un feed, pe această temă având din nou un articol aici. Ei bine, feed-ul este cât se poate de funcţional, aşa după cum arată instrumentul de validare. Cu toate acestea, când am vrut să îl trec prin FeedBurner (un serviciu Google pe moarte… din păcate…) am avut surpriza să dau tot de erori.

imagine

Să recapitulăm: un feed validat, deci bun, dă eroare pentru FeedBurner. OK. Nimic de înţeles aici. Inginerii de la Google FeedBurner clar dorm sau sunt implicaţi în alte proiecte, aşa că trebuie o soluţie. Şi soluţia mea – şi nu e prima oară când o folosesc – este să trec feed-ul prin Yahoo! Pipes. Nimic complicat: doar trageţi Fetch Feed în zona de lucru, conectaţi la Pipe Output, daţi un nume, salvaţi, daţi Run Pipe şi luaţi adresa RSS. Atât. Şi aproape sigur va merge oriunde: că e vorba de FeedBurner, că e vorba de alt serviciu care face scheme la un feed valid. Trăiască Yahoo! Pipe. A câta oară îl folosesc şi apoi pot uita de el căci îşi face treaba fără probleme…

imagine

PS: În 2010 am scris Yahoo Pipes şi serialele favorite. Constat că la mine în Chrome clipul nu merge, dar în IE merge. Probabil şi în alte navigatoare. Sper Screenr să îşi rezolve problemele.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *