Informaţii despre sistemul şi memoria de pe smartphone-ul Dvs


Se spune că mai ales bărbaţii au tendinţa de a-şi etala şi lăuda între prieteni şi cunoscuţi noile achiziţii tehnice. Şi chiar dacă ar fi adevărat, ce ar fi rău în aceasta? J Pentru generaţia bunicilor stătea probabil noul televizor în prim plan, pentru cea a părinţilor era calculatorul şi acum s-a ajuns la device-urile mobile de ultimă generaţie. Dacă pentru a afla datele exacte ale super-posibilităţilor calculatorului personal se putea (şi încă poate) apela rapid la programe portabile ca de exemplu Kiwi System Info şi Speccy şi pentru smartphone-uri cu Android există aplicaţii specializate.

imagine

Android System Info este o aplicaţie foarte utilă care după descărcare şi instalare pune la dispoziţie o lungă serie de informaţii despre sistemul şi configuraţiile tehnice ale smartphone-ului sau tabletei utilizate. Totul frumos sortat în cinci taburi: Dashboard (prezintă un scurt rezumat), System (listează de ex. sistemul de operare cu versiunea sa actuală, acumulatorul, memoria, legăturile WIFI etc.), Tasks (afişează aplicaţiile active inclusiv consumul de memorie şi CPU), Apps (oferă toate aplicaţiile instalate cu posibilitatea dezinstalării lor) şi Logs (protocolează informaţiile).

Storage Analyser analizează după cum îi spune numele spaţiul de memorie al unui smartphone. Cu această aplicaţie avem la îndemână un instrument care nu numai că ne afişează ce şi mai ales unde avem instalat, căci uneori pierdem din vedere faptul că fişierele audio şi video ocupă mult spaţiu pe o memorie mică şi rămânem surprinşi când constatăm că nu mai e loc pentru alte date favorite, dar ne şi permite să ştergem fişierele învechite şi deja inutile.

imagine

SanDisk Memory Zone aduce o facilitate în plus faţă de aplicaţia anterioară. Cu ea nu numai că se poate analiza memoria şi se pot vizualiza toate fişierele, ci se poate face un backup automat al datelor de pe smartphone, transferându-le fie pe cardul extern de memorie sau într-un spaţiu de stocare pe web. Pe moment sunt suportate serviciile Dropbox, Box.net, SugarSync, Google Docs şi Picasa. Datele transferate pot fi desigur la nevoie recuperate şi apoi reinstalate. Mai multe detalii puteţi afla vizionând acest videoclip pe YouTube.

imagine

La final, ca o mică completare, mai amintesc şi aplicaţia SD Tools. Aceasta se rezumă la analizarea microcartelelor de memorie externe, indicând între altele firma producătoare, numerele de serie precum şi viteza de scriere respectiv de citire.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Gaby.B spune:

    Ceva softuri de protectie date care protejeaza telefonul de atacuri si evitarea de plati nedorite ?!!!

  2. jürgen.toth spune:

    My Device Storage Analyzer – cu o interfaţă vizuală atrăgătoare poate fi remarcată ca posibila aplicaţie alternativă pentru Storage Analyser: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobile_infographics_tools.mydrive
    @ Gab.B: am testat unele aplicaţii de securitate pentru Android, din păcate nu sunt multe promiţătoate. Voi reveni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *