Emulatoare pentru Android


Din fericire SKD-ul pentru Android oferă şi un AVD – Android Virtual Device, ce permite configurarea de emulatoare. După cum observaţi mai jos, eu mi-am definit iniţial două emulatoare, pentru Android 2.1 şi 2.2, dar în timp cred că testele le-am făcut doar cu 2.2. Recent mi-am pus şi un emulator pentru Android 4.2 şi mă voi explica în alt articol de ce. Dar pe moment să rămânem la tema din titlu. Probabil acest AVD se poate lansa şi separat, dar eu îl lansez din Eclipse că acolo am nevoie. Ce apare e o fereastră ca mai jos.

imagine

Pasul următor este să dăm click pe New şi să alegem ce tip de device să fie simulat, respectiv cu ce versiune de Android. Presupunând că totul merge bine, îl vom vedea în listă. Selectând unul vom da click pe Start şi… aşteptăm. Dacă de exemplu simularea pentru Android 2.2 la mine merge decent de rapid, pentru o simulare de Nexus cu Android 4.2 ia minute bune. Dar în cele din urmă se lansează, aşa după cum vă demonstrează şi captura de mai jos. Având emulatoarele pornite pot lansa aplicaţiile via Eclipse şi testa.

imagine

La ce ajută? Dacă avem smartphone-ul sau tableta dorită, e mai rapid să lansăm direct pe ea. Dar eu de exemplu am avut o problemă cu Android 4.1/2 şi nu am nici un device cu această versiune (doar 4.0). Aşa că a trebuit să mă bazez pe un emulator corespunzător. Aşa am putut depana problema pentru o versiune de Android pe care nu o am. Yeee! Desigur, emularea e lentă şi nu e perfectă, dar nu era să îmi cumpăr un Nexus 7 doar pentru teste :).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *