KuaiZip: un alt program de arhivare


Nu vreau să critic opţiunile altora, dar eu nu prea văd rostul să foloseşti programe comerciale piratate când există variante gratuite bune… dacă nu mai bune. Este şi cazul programelor de arhivare. Ani în şir am folosit IZArc. Apoi am trecut pe 7-Zip: numiţi-mă fiţos dacă vreţi, dar doar când am descoperit cum îl pot face să arate bine. Şi au trecut alţi ani buni. De pe la începutul anului însă am trecut pe alt program: KuaiZip. Voi rămâne cu el? E prematur să spun, dar un lucru e clar: nu mi-a lipsit nimic la capitolul arhivare în această perioadă.

imagine

Programul de sorginte chineză se laudă evident că face arhive ca nimeni altul: mai mici, mai rapid, mai bine. Ba chiar când deschid unele arhive jos am notificare că ar putea fi optimizată, adică mai bine împachetată. Cine a avut timp să compare eficienţele alternativelor pare a înclina în a da, parţial, dreptate autorilor: KuaiZip e lăudat şi de AddictiveTips şi de SnapFiles, dar sigur sunt şi alţii. De exemplu cei de la SnapFiles concluzionează de bine pe de o parte, de rău pe de altă parte: We found the .kz format particularly effective when compressing JPG images, which produced a 15-20 percent smaller archive file compared to ZIP, RAR and 7z formats. With other file types we did not see any significant advantages, in some cases the .kz archives were even larger than the competitive formats.

imagine

Cred că principala mea recomandare rămâne 7-Zip, dar pentru cei care vor o variaţie cred că merită testat şi acest KuaiZip. Încă nu are interfaţa tradusă în română, dar pentru mulţi nu va fi o problemă.

PS: Era să uit – are şi un format propriu, KZ, evident încă nepopular, deci nu daţi prietenilor arhive în acest format. În plus poate monta imagini precum ISO, CUE/BIN, ISZ, IMG, MDS/MDF, NRG, CCD…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Toxic spune:

    Mai exista si Bandizip un program de arhivare foarte bun http://www.bandicam.com/bandizip/ In review de pe CNET a scos 5 stele http://download.cnet.com/Bandizip/3000-2250_4-75563183.html


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *