Firefox pe tot ecranul… sub Android


În timp ce cel mai adesea ajung în navigatorul implicit oferit de Android, recunosc că cel mai confortabil mă simt în Firefox pentru Android. Da, în Windows folosesc Chrome, dar sub Android parcă cel mai reuşit navigator mi se pare Firefox. Nu am argumente aşa că aici nu dezbat care este mai bun. Însă vă voi spune că recent am avut nevoie ca pagina din Firefox să fie pe tot ecranul, fără urmă de meniuri sau altele. Am săpat puţin şi am aflat imediat: există un add-on (supliment) special pentru Firefox pentru Android.

imagine

După cum vedeţi în captura de mai sus, în meniul Firefox apare opţiunea dorită: Full screen. O aleg şi gata: nici urmă de bară ori meniuri, ci doar pagina web curată. Dar cum revenim la meniu? Am crezut că trebuie tras de sus sau ceva truc. De fapt da, este un truc: apăsare prelungită într-un spaţiu neutru a paginii. Pagina se va face mai gri – după cum se vede mai jos – şi apare un buton mare şi gri cu textul Exist Full Screen. Atât. Simplu, dar eficient atunci când ai nevoie de tot, tot, tot spaţiul ecranului tabletei (probabil şi smartphone-ului).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Cosmin spune:

    Poti sa incerci si Dolphin Browser, e mai snappy ca Firefox-ul si are si el optiune de full screen 🙂

  2. speakurmind spune:

    @Cosmin
    15 februarie 2013 la 1:21 pm
    Daca tot scrii in engleza, nu cunosti gradul de comparatie al adjectivului „snappy”, „snappier”?! De ce a trebuit sa spui „mai snappy”, cand „snappier”, in limba engleza tocmai asta face: prescurteaza, in scris exprimarea!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *