Maxmertkit: alt framework ca să începi rapid un sit


Am scris în ultimele săptămâni despre Twitter Bootstrap şi o voi mai face, pentru că e un “produs” excepţional. Şi când iei un sit de la zero… dar chiar şi când ai deja un sit şi doreşti să îl îmbunătăţeşti (desigur, există pericole de coliziune – CSS şi JavaScript – dar toate se pot rezolva… în cele din urmă). Am dat recent de Maxmertkit, care îmi pare similar cu Twitter Bootstrap… dar mamă ce diferit e totuşi. În bine sau în rău? Aici depinde mult de gusturi. Efectele sunt mai “artistice”, mai cu rotiri, animaţii şi altele asemenea.

imagine

Un lucru foarte atractiv este că de pe prima pagină poţi testa componentele bibliotecii, chiar şi configura, de la culoare la dimensiune şi alte setări, când se aplică. Şi imediat vezi în dreapta codul HTML, care evident include clasele necesare pentru a avea ceea ce ţi-ai dorit şi ceea ce vezi în spaţiul de previzualizare. Dar desigur, adevărata explorare se face cu meniul din partea de sus a paginii. Mai întâi avem “crezul” şi informaţiile pentru a porni la drum, dar apoi vin trei secţiuni care, plus minus, seamănă cu Twitter Bootstrap: Scaffolding (cu împărţirea pe coloane – grid, elemente de tipografie, liste, formulare şi iconiţe), Widgets (cu butoane şi grupe de butoane, taburi, etichete, meniuri ş.a.) şi JavaScript (cu componente mai elevate, reunind şi combinând diverse funcţii). Şi desigur de interes va fi pentru unii şi partea cu Social, pentru o integrare rapidă şi uşoară a unor servicii sociale.

imagine

Revin la ce spusesem la început: ţine de gusturi – dar, admit, şi de nevoi – să alegi între diversele framework-uri existente. Faptul că e la versiunea 0.0.2 spune ceva: că proiectul e tinerel, poate insuficient testat, poate nu de folosit în proiecte majore… dar oricum merită stat cu ochii pe el. Este şi un clip pe prima pagină, pe care îl includ mai jos, care subliniază – nu doar că autorul e un rus ci şi – puterea extraordinară de adaptare la proiecte deja existente, în care poate în zeci de fişiere aveţi deja clase definite şi vreţi ca Mexmertkit să se potrivească cu ele. Se poate!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Bogdan spune:

    Multumesc pentru multitudinea de informatii privind framework-urile! Asteptam si exemple cu acest framework daca apucati sa il testati 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *