Cum faceţi ca smartphone-ul Dvs cu Android să tacă la nevoie?


Aţi fost vreodată în situaţia ca smartphone-ul Dvs. să sune într-un moment nepotrivit, ca de exemplu în timpul unei şedinţe cu şeful sau în cadrul unui serviciu liturgic? Dacă nu, nu vă amăgiţi, va veni şi rândul Dvs. cândva, deci nu arătaţi cu degetul către alţii cărora li s-a întâmplat aceasta, căci nu se ştie niciodată :). Dacă da, atunci citiţi şi aplicaţi recomandările din acest articol. Fiecare smartphone are o funcţie pentru a-l seta în modul silenţios. Dar pentru a o accesa sunt necesari mai mulţi paşi, prea mulţi pentru o reacţie rapidă în situaţii incomode. Şi atunci?

imagine

Simplificarea vine din partea unor aplicaţii pentru Android. Două dintre ele le-am testat personal şi mi-au reţinut atenţia. O aplicaţie relativ nouă şi care vine cu o idee interesantă este Silent Mode (marcată cu cifra 1 în primul ecran din captură, celelalte ecrane redau numai opţiunile ei). Prin intermediul a două bări de timp paralele puteţi alege să setaţi o anumită perioadă de timp în care smartphone-ul să tacă sau să indicaţi ora exactă până când să fie linişte în buzunar sau în geantă. Este o funcţie foarte utilă dacă aveţi termene de timp dinainte cunoscute, cum ar fi ore de şcoală, o vizită la doctor sau o vizionare de film la cinematograf. Iar avantajul major constă în faptul că modul silenţios se întrerupe în mod automat, sunetul revenind după perioada de timp setată la setarea iniţială. Binevenită este totodată modalitatea de a accesa aplicaţia cu ajutorul butoanelor pentru volum. Modul intuitiv de funcţionare este explicat în clipul următor.

Cea de-a doua aplicaţie testată, Silent Widget (2 în captură) este foarte, foarte simplă de utilizat. Ea pune la dispoziţie un widget (apăsaţi îndelung ecranul şi alegeţi din opţiunea Widget-uri widget-ul Silent Mode Widget) care la fiecare simplă apăsare comută sunetul în trei moduri: On, Vibrare, Off.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. cosmin spune:

  Sau recomand si mai mult RD MUTE… daca telefonul este intors cu fata in jos acesta doar va vibra… daca telefonul este cu fata in sus si il intorci cu fata in jos in timp ce deja suna, il trece in modul silent… sau modul JEDI (care totusi e incomod cat timp il ai in buzunar): in timp ce suna treci cu mana in aer pe deasupra camerei foto frontale si telefonul trece in mod silentios.

 2. ady spune:

  Iti recomand AutomateIt (~5 lei pe market) sau free: LLAMA – ambele foarte foarte bune. Cu automateIt poti crea widget-uri cu regulile. Give them a try.

 3. jürgen.toth spune:

  Desigur că ar fi mai multe alternative de amintit, de ex. eu am mai folosit în timp şi următoarele două aplicaţii:
  – Shush!: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publicobject.shush
  – Timerific: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alfray.timeriffic


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *