Tabla înmulţirii online


Nu cu multe zile în urmă am făcut trimitere la orele de chimie din şcoală. Astăzi trecem la orele de matematică. Dar nu cele de la gimnaziu sau de la liceu, căci algebra şi geometria nu sunt chiar atât de simple pe cât par J. Ne concentrăm asupra aritmeticii, mai precis exersăm tabla înmulţirii. Vă mai amintiţi de ea? Parcă prin clasa a 2-a (sau a fost deja în 1-a?) am tocit acele tabele fără sfârşit cu ajutorul unor şiraguri de biluţe. La un moment dat, toceala s-a meritat. Nu ştiu cum e acum, dar pe vremea ceea, era musai să ştii tabla înmulţirii, căci calculatoarele nu erau admise la examene.

imagine

Timpul examenelor a trecut, a slăbit şi importanţa tablei înmulţirii. Să nu spuneţi că la cumpărături mai calculaţi Dvs. preţurile când achiziţionaţi 7 cutii de bere, 4 pungi de chipsuri, 2 bucăţi de ciocolată etc.? Aceasta e sarcina casei de marcat, respectiv a vânzătoarei. Exemplul acesta chiar nu e prea potrivit, căci probabil într-un asemenea caz vom avea mai mare nevoie de tabla înmulţirii J. Deci să trecem la treabă şi să exersăm. La îndemână ne este dat un instrument online foarte util şi simplu de folosit: TablesTest. Mergeţi la pagina indicată, alegeţi gradul de dificultate şi daţi click pe rezultatul corect. Atenţie, nu cumva să greşiţi prea des, punctele şi timpul sunt afişate în partea dreaptă a site-ului. Mult succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. eu spune:

    Este chiar ironic lucrul acesta… In zilele noastre exista elevi la scoala generala care stiu sa foloseasca Facebook dar se incurca in tabla inmultirii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *