Descărcarea datelor din conturi Twitter şi Google


Într-un articol de acum doi ani prezentam modalitatea de dezactivare, stergere şi descărcare a datelor din conturi Facebook. Se pare că la timpul respectiv am nimerit bine preferinţele cititorilor, materialul bucurându-se de ceva succes. Dar Facebook nu este singura reţea socială utilizată în mod constant de către mulţi internauţi, printre cele mai cunoscute se numără cu siguranţă Twitter şi Google+. Pentru că mai nou (sau mai bine zis în sfârşit!) şi Twitter ne propune descărcarea arhivei de mesaje doresc să vă prezint în detaliu paşii care trebuie urmaţi pentru aceasta.

imagine

Primul pas este dat de accesarea paginii cu setări a contului Twitter. Fiind vorba de o funcţie foarte nouă s-ar putea să nu fie încă implementată în toate limbile şi pentru toate conturile. Nici o problemă, mergeţi la opţiunea de schimbare a limbii folosite şi comutaţi provizoriu pe limba engleză, nu uitaţi să daţi Save changes. Acum ar trebui să vedeţi afişat jos de tot butonul cu funcţia Request you archive. Daţi click pe acesta şi veţi fi informaţi să accesaţi adresa de email asociată contului. După o perioadă de timp influenţată de numărul total de tweet-uri publicate veţi primi un email în care vă este pus la dispoziţie un link care vă duce înapoi în contul Twitter, de fapt direct la arhiva contului Twitter. Aceasta este oferită spre descărcare ca fişier .zip. După dezarhivare deschideţi fişerul index.html şi veţi avea afişate în ordine cronologică toate mesajele Dvs. inclusiv retweet-urile.

imagine

La final ţin să specific faptul că Google nu este chiar atât de "evil" precum s-ar crede, căci şi aici este disponibilă o funcţie foarte utilă pe care sigur mulţi nu o cunosc: Google Takeout. Aceasta listează alte servicii Google de largă răspândire şi permite descărcarea datelor din acestea, fie în parte sau într-o arhivă completă. Modul de utilizare este foarte intuitiv, de aceea renunţ la exemplificarea paşilor aferenţi. Desigur rămâne de dorit ca lista de servicii să fie lărgită, de ex. Google Mail încă lipseşte. Pentru un backup local al conturilor GMail recomand programele MailStore Home sau IMAPSize.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Google Takeout (https://www.google.com/takeout/) permite și descărcarea arhivei de feed-uri. Important este fișierul subscriptions, acolo sunt listate toate feed-urile. Salvați fișierul astăzi, căci de mâine, 1 iulie 2013, vom vorbi de Google Reader la timpul trecut, din păcate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *