Microsoft: Vezi documente Office online


Un articol de pe gHacks mi-a atras azi atenţia asupra unei iniţiative a Microsoft, de a oferi o soluţie de vizualizare online a unor documente Office. Mai exact sunt suportate (pe moment?) doar documente Word, Excel şi PowerPoint. Nu, nu încercaţi cu PDF-uri sau alte tipuri. Soluţia Google e încă mai bogată decât soluţia Microsoft, dar are şi soluţia MS avantajele ei. Folosirea este simplă: indici linkul către un document dintre cele suportate şi vei obţine linkul de previzualizare, utilizabil imediat.

imagine

La mine deschiderea linkului oferit de MS a dat eroare în Chrome. Lansând însă IE nu am avut – evident – probleme. Am văzut documentul, şi subliniez “văzut” pentru că evident nu sunt facilităţi de editare. Observăm şi un mic meniu: de la Descărcare… evident descărcăm fişierul original; cu Găsire putem face căutări în document; iar la Fişier găsim două opţiuni notabile – mai întâi Translate, care ne oferă o traducere a documentului, iar apoi Partajare, care ne dă acces la un cod pentru inserarea documentului în propria noastră pagină web (embed).

imagine

Închei punând documentul chiar în această pagină, ca să vă faceţi o idee cum arată embedded. Avem câteva opţiuni la inserare, precum dimensiunea sau dacă să se poată tipări ori nu documentul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *