Trei motive de entuziasm legat de Feedly


Cu puţin timp în urmă am scris un material intitulat Dacă Google Reader se duce, trecem pe… Feedly? Revin la acest subiect pentru a vă mărturisi trei “chichiţe” care mă fac entuziast şi încrezător că voi mai folosi o vreme acest serviciu. De ce spun “o vreme”? Pentru că am o presimţire neagră: pe acest fond de succes Feedly poate face oricând o mişcare de genul “pentru această facilitate serviciul costă” (de exemplu să îţi permită gratuit doar n feed-uri) şi atunci să te ţii… poate iar căutări… sau poate scot ceva bani din buzunar. Dar se poate şi ca aşa ceva să nu se întâmple niciodată.

imagine

Văzând deci partea plină a paharului, am să trec rapid la primul motiv: aplicaţia Feedly pentru Android este minunată. E o plăcere să îmi consult de pe tabletă feed-urile. Când mai prind un moment de respiro iau tableta şi dau cu degetul printre materiale, uneori citind, alteori doar căutând ce mai e interesant sau ce se mai scrie pe web. Un lucru pe care nu l-am regăsit în aplicaţia pentru Android este posibilitatea etichetării articolelor. Oare îmi scapă mie? Dacă da, luminaţi-mă. Oricum, mare dramă nu este pentru mine. Marchez pentru citire ulterioară, iar când ajung la calculator le iau de acolo şi le pun etichete.

Ajung la al doilea motiv de entuziasm: etichetele. În Google Reader am folosit intens etichetele. Când am trecut pe Feedly… surpriză… nu le-am mai văzut. Deja mă gândeam: adio etichete, tot ce mi-am selectat acolo, în Google Reader, va dispărea odată cu acel serviciu. Până când m-am hotărât să etichetez şi în Feedly şi am folosit… acelaşi nume de etichetă. Surpriză: mi-am regăsit toate articolele etichetate în Google Reader!!! Rapid am recreat etichetele mele favorite şi am regăsit tot conţinutul.  Etichetele îmi erau varză ca ordine, şi nu, nu poţi trage cu mouse-ul să le reordonezi. Din fericire un click pe Prefs (preferences) ne duce la o pagină unde mai jos, derulaţi, găsim o secţiune Tags. Am reordonat acolo textele etichetelor… şi am avut etichetele exact cum am vrut. Cool! Problemă rezolvată fără pierderi!

Şi al treilea motiv de entuziasm: un cititor îmi recomanda să apăs Shift+? pentru scurtături. E o combinaţie stas în multe aplicaţii Google, dar nu m-am gândit să o folosesc în Feedly. Aşa am descoperit câteva combinaţii extraordinar de utile. De exemplu pot marca rapid un feed ca citit cu Shift+M. Dar mă încântă cel mai mult GG, sau magic bar, care îmi permite să sar rapid de la un feed la altul. Folosesc des şi O pentru a deschide panoul pentru un articol dintr-un feed, dar şi pentru a-l închide. Am tot folosit Shift+? până am învăţat ce folosesc mai des. Acum navighez mai uşor, mai repede.

imagine

La minusuri mă supără că nu pot şterge un feed de la categoria Uncategorized. Am mers la Organize dar nu îl pot muta, şterge, nu pot marca articolele ca citite… nimic. E clar un bug (sigur nu e singurul) dar nu mă deranjează foarte mult. Mai mare e bucuria că am găsit pentru Google Reader o alternativă care chiar îmi place.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Lucian spune:

    Le poți organiza, le tragi cmouse-ul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *