Atlantis: Pearls of the Deep (PC, Android, iOS)


Atlantis: Pearls of the Deep este un joc pe care îl puteţi juca gratuit pe PC pentru o oră dacă îl descărcaţi de pe BigFishGames. Apoi desigur trebuie cumpărat, dacă doriţi să vă jucaţi mai mult. Sau există o versiune pentru Android (şi pentru iOS), gratuită, mai puţin dacă te grăbeşti şi vrei mai multe steluţe, care se cumpără din joc. Eu am testat doar varianta pentru mobile, mai exact pe o tabletă şi am fost impresionat de experienţa oferită. În principiu ar fi vorba de un match three dar într-un mod complet diferit.

imagine imagine

Precizare: nu vorbesc de o noutate de joc. Varianta pentru PC este veche, precum şi varianta pentru Android (ajunsă la versiunea 2.1 acum două zile) sau iOS. Pentru mine e nou că acum am dat de el. După cum se vede în principiu mai sus, jocul are un mod Zen în care jucaţi lejer, fără presiuni, cu avantajul că puteţi strânge steluţe. Steluţele pot fi folosite pentru a cumpăra abilităţi (power-ups). Dar jocul are propria lui poveste, cu personaje pozitive şi negative (nu am reţinut povestea, evident), care să explice de ce trebuie să strângeţi steluţe şi să eliberaţi “cestiuni” închise în bile. Jocul în sine este cel mai bine ilustrat de captura de mai jos, din dreapta: trebuie să formăm grupe de minim trei bile de aceeaşi culoare ca să dispară… dar nu e uşor. Bilele sar, se deplasează după legile gravitaţiei, iar tablele oferă – după cum avansezi în joc – configuraţii tot mai dificile. Dar aşa ţi se menţine interesul :). Iar acele power-ups desigur că sunt valoroase şi te scot din încurcătură, însă costă steluţe (sau bani… bani adevăraţi). E mai bine să vă conservaţi steluţele, fiind necesare pentru a trece de la un nivel la altul.

imagine imagine

Vă las cu clipul de prezentare a jocului. Dar înainte un ultim lucru: jocul în sine a fost considerat de Gamezebo ca cel mai bun joc match-three al anului 2012.

PS: Ştiaţi că Doodle Jump pentru Android a devenit gratuit?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *