Meniuri a la Facebook (versiunea mobilă)


Folosiţi Facebook versiunea mobilă (foarte mulţi sigur vor răspunde da, sunt sigur)? Atunci ştiţi tipul de meniu care se arată şi se ascunde din partea stângă a ecranului. E o metodă bună pentru a avea un meniu complex dar care să nu stea mereu în cale. Dacă aţi dori ceva similar pentru webaplicaţiile Dvs am două recomandări. Şi am să încep cu soluţia care mi se pare mai completă dar poate şi mai complexă: Sidr, care se prezintă ca the best jQuery plugin for creating side menus and the easiest way for doing your menu responsive.

imagine

Pentru a descrie un meniu ne vom folosi de un div numit… sidr (evident!) în care putem o listă ul. Meniul poate veni şi dintr-un fişier HTML sau luat dinamic cu AJAX. Apoi putem defini un link care să deschidă/închidă meniul (implicit este ascuns). Când suprafaţa de afişare este prea mică (încercaţi să redimensionaţi pagina pluginului şi veţi vedea), meniul lateral se reduce la un buton ce ne oferă un alt meniu, care alunecă de sus, evident cu aceleaşi opţiuni. Există şi o temă light, dacă tema implicită întunecată vă displace.

O altă soluţie a fost recent promovată de SmashingMagazine. E vorba de Responsive Nav (ce nume generic!). Nu, nu este plugin jQuery, ceea ce va face soluţia mai interesantă pentru unii. Avem aici o pagină demonstrativă, dar şi prima pagină a sitului foloseşte aceeaşi soluţie. La redimensionarea ferestrei vom vedea acelaşi meniu ce alunecă de sus. Şi cum e colorat, deduc că există opţiuni simple de schimbare a culorii meniului – dar nu am studiat. Tot ce trebuie să ştiţi despre respectivul meniu responsive găsiţi în pagina lui. Succes!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Alin spune:

    Foarte util. Thanks!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *