SkyFonts îţi ţine la zi pe calculator fonturile Google


Fonturile Google sunt minunate şi eu am început să mă folosesc tot mai des în diversele proiecte web, pentru simplul fapt că oferă alternative mai frumoase pentru text decât paleta standard de fonturi. Nu m-am folosit de ele pe calculator, ci doar online, deşi să fie clar că Google permite aceasta… cred că de la început. De aceea m-a mirat anunţul Google Download Google fonts to your desktop, de la începutul acestei luni, care spune că “starting today, you can download these fonts for offline access on your desktop”. Păi şi până acum se puteau descărca… Ce e nou atunci?

imagine

Nu ştiu de ce Google a considerat că e dificil să descarci fonturile şi să le “instalezi” (versiunile mai nou de Windows îţi permit să deschizi un font şi ai imediat un buton de instalare, care face de fapt o copiere a fişierului în folderul potrivit). De aceea a realizat un parteneriat cu Fonts.com, care permite prin programul SkyFonts să administrezi inclusiv fonturile Google. Eu aş zice că tot din directorul Google le depistezi mai bine, mai ales dacă ai nevoie de diacritice sau vrei să le vezi mai bine cum arată şi ce variante au. Presupunând că ştii ce font vrei, din interfaţa online îl adaugi rapid şi programul de pe calculator te va notifica despre instalarea lui. Deci… instalezi un program ca să instalezi fonturi, în loc să instalezi doar fonturile… Nu pare prea cu sens. Şi totuşi, o motivaţie clară există: SkyFonts nu doar face treaba ceva mai uşoară pentru firile atehnice, dar şi menţine la zi fonturile. Adică dacă vreunul din fonturi s-a mai dezvoltat cu un nou stil sau cu noi caractere, aşa nou îl vei avea pe calculatorul tău!

imagine

Cât de des se actualizează fonturile? Nu aş crede că prea des. Concluzia o trage fiecare. Dacă nu ştia că fonturile web se pot folosi offline, o ştie acum: le descarcă şi le instalează. Dacă cineva ţine la această sincronizare, atunci poate apela la SkyFonts. Eu unul îl dau jos acum, căci nu îi prea văd sensul.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Bogdan Gagea spune:

    Pentru designerii ce lucreaza in Illustrator sau Photoshop (logouri, brosuri, etc.) este o veste foarte foarte buna!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *