10 ani WordPress


Aproape de necrezut: WordPress a împlinit 10 ani. Din păcate nu s-a reuşit marcarea datei de naştere cu scoaterea unei noi versiuni. Prima versiune WordPress 0.70 a văzut "lumina web-ului" în data de 27 mai a anului 2003. Între timp s-a ajuns la versiunea 3.5.2 iar WordPress a devenit platforma CMS cea mai răspândită şi mai cunoscută de pe glob. Şi nu faptul că este oferită în mod gratuit o face atât de agreabilă, ci flexibilitatea sa imensă precum şi suportul oferit de comunitatea internaţională tot mai numeroasă.

imagine

Pagina About a proiectului ne oferă o foarte succintă prezentare a istoricului şi a dezvoltatorilor WordPress. În spatele WP stă fondatorul său, Matt Mullenweg, cu firma Automattic (finanţează WP din banii obţinuţi cu WordPress.com) şi cu WordPress Foundation (care între timp deţine drepturile asupra mărcii WP). Mult mai grăitor mi se pare a fi infograficul realizat de către inginerii WP (link direct spre imagine aici). Astfel aflăm că platforma WordPress numără peste 66 milioane de descărcări şi instalări, este completată cu peste 25.000 de pluginuri şi peste 1.800 de teme gratuite. Parcurgeţi în continuare infograficul pentru a afla multe alte informaţii despre WP. Şi nu uitaţi: Fiecare utilizator poate să colaboreze şi să îşi împărtăşească cunoştinţele WP împreună cu ceilalţi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Lex spune:

    O singura problema am de reprosat catre WordPress. Aceasta insa nu se refera la script ci la modul de organizare si prezentare a plugin-urilor pe website. Este o munca inutila sa ti le gasesti pe cele care ai nevoie si sa te asiguri ca sunt compatibile cu versiunea ta de WordPress. Un elementar filtru macar pentru sortarea acestora dupa compatibilitate, ar fi mai mult decat util.

  2. jürgen.toth spune:

    O scurtă istorie în imagini GIF de la WordPress 1.0 încoace poate fi urmărită la linkul următor: http://www.inmotionhosting.com/support/website/wordpress/wordpress-through-the-ages


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *