Test de viteză a conexiunii de internet pentru Windows 8


Deunăzi am primit un telefon de la o firmă de telecomunicaţii care mi-a făcut o ofertă pentru internet rapid, cică până la 50MB. Însă cum sunt mulţumit cu cei 16MB pe care îi am, plus că contractul actual încă se derulează pe câteva luni bune, am declinat oferta. Angajatul firmei nu a dorit să se lase şi mi-a indicat faptul că multe firme nu respectă vitezele promise şi că poate nici nu am cei 16MB specificaţi în contract. Pe un ton politicos am încheiat convorbirea, eu eram mai mult interesat de faptul de unde avea numărul meu de telefon.

imagine

Nu am aşteptat să primesc un răspuns la întrebarea aceasta cum de altfel nici nu m-aş aştepta ca firma sa să garanteze cei 50MB din ofertă. Dar sămânţa neîncrederii a fost sădită, astfel că am pornit unele teste pentru a analiza viteza conexiunii mele actuale la internet. Soluţiile prezentate deja pe CNet.ro, SpeedTest.net şi Speed.io, sunt recomandabile, personal însă ele nu m-au mulţumit îndeajuns, mai ales că merg exclusiv din browser. Dacă tot lucrez pe sistemul Windows 8 de ce să nu apelez la o aplicaţie potrivită, asta aşa ca să mă obişnuiesc cu elementele de pe pagina de start? Am pornit o căutare în Windows Store şi am dat de o nouă aplicaţie specifică pentru nevoile mele.

Network Speed Test (mai multe aici) se instalează rapid şi oferă într-un timp scurt şi într-un mod foarte compact cele mai relevante informaţii legate de viteza conexiunii la internet. Sunt afişate vitezele de descărcare şi încărcare precum şi numele şi atributele reţelei folosite pentru legătura la internet. Foarte plăcută este vizualizarea grafică a posibilităţilor oferite la fiecare punct de viteză, de la scrierea unui simplu mail până la vizionarea unor la pachete video la calitate sporită. La fel de practică este şi listarea unui istoric al testelor făcute. Ca să numesc şi un punct negativ: puţină culoare nu ar strica aplicaţiei! Personal rămân însă cu părerea că această aplicaţie este un "must-have" pentru utilizatorii Windows 8.

Posesorii de Windows Phone (ştiu că statisticile spun că ar fi puţini, dar de ce să nu se bucure şi ei de ceva noutate? 🙂 ) pot descărca aplicaţia de aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *