FeedDemon 4.5: merge şi fără Google Reader


Am adoptat FeedDemon la început de 2008 şi l-am abandonat la sfârşit de 2009. Am trecut de la GreatNews la FeedDemon, iar de la FeedDemon la Google Reader (folosindu-le în paralel o vreme, introducându-se sincronizarea). Aceasta a fost istoria mea. Alţii folosesc însă FeedDemon de ani de zile şi au fost supăraţi pe 13 martie când Nick Bradbury (huh, tot Ray Bradbury îmi vine să scriu) a anunţat că va îngropa FeedDemon.  Lumea a sărit ca arsă, aşa că autorul a revenit spunând că va reface totuşi programul să meargă şi fără Google Reader. Şi s-a ţinut de cuvânt!

imagine

Pe 20 iunie, deci în timp, înainte de 1 iulie, data morţii serviciului Google Reader, a lansat versiunea 4.5. Detalii sunt aici: pe scurt merge fără Google Reader şi, mai mult, conţinute gratuit tot ceea ce era în versiunea comercială. Deci doar veşti bune! Desigur, programul aproape sigur va intra din nou într-un con de umbră, fără actualizări dinspre autor (care, apropo, s-a mutat la Automattic, compania ce produce şi WordPress). Şi aşa, fanii FeedDemon sunt bucuroşi: pot folosi în continuare programul.

Eu? Eu am migrat pe Feedly şi pe moment nu am motiv să privesc înapoi. Nu m-aş mai întoarce la un program când am o webaplicaţie bună ce o pot consulta nu doar de pe PC ci şi de pe tabletă, oriunde aş fi (şi am internet). Dar nu pot să neg că FeedDemon nu oferă unele instrumente trăsnet (mă refer în special la watches), ce nu se regăsesc în Feedly, nici în alte soluţii online. E o chestiune de nevoi şi de gusturi în cele din urmă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *