WordPress: Import External Images


Categoric acest plugin e de un interes mai restrâns. Dar eu mi-aş fi dorit să ştiu de el din timp… scuteam câteva ore de lucru, de căutări. Despre ce este vorba? În cazul meu, o secţiune de pe un anume sit a devenit… un sit. Am folosit exportatorul din WordPress şi la import au sosit articolele dorite… dar fără imagini. Mă rog, cu ele inserate corect, dar de pe vechiul sit. Cum să fac să fie pe noul sit/server? Era vorba de vreo 6 ani, vreo 400 de articole, fiecare cu câte 3-5 imagini. Două variante: sau iau manual articol cu articol, imagine cu imagine (nebunie!) sau să scriu un cod care să parcurgă XML-ul din export şi să ia imaginile automat.

imagine

În final am dat de a treia soluţie: un plugin. Import External Images îşi face treaba cu brio. Îl instalezi, mergi la Fişiere şi vezi noua intrare în meniu. De acolo poţi importa cu un click. La mine a durat minute bune, dar nu mă mir. Totuşi, după timpul de aşteptare am avut toate imaginile aduse pe noul sit, în structura de foldere iniţială. Acum pe bune: cui îi foloseşte acest plugin dacă nu e chiar în situaţia mea, descrisă mai sus? Ei bine, îl ajută pe oricine s-a bazat pe imagini din diverse locaţii, fără să le salveze “loco” (pe propriul server). Poate a inclus aiurea imagini de pe ce situri a nimerit (nu e corect!). Acum, când poate stă mai bine cu spaţiul, le-ar vrea pe toate în contul lui – cu acest plugin se rezolvă în câteva minute. După cum vedeţi mai sus, se pot exclude anumite domenii, dacă de exemplu ai poze depozitate undeva şi nu vrei de acolo să le copiezi.

Eu pot dezactiva pluginul, căci şi-a făcut datoria. Acum îmi semnalează în fiecare articol unde am poze externe (vedeţi mai jos), dar cele pe care le am externe aşa vor rămâne, aşa fiind intenţia mea. Ce era de importat am importat. Gata. Cât de uşor! Mulţumesc autorului pluginului!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *