Shutter: Pentru programarea unor sarcini în Windows


După nume, Shutter sună a program care permite eventual închiderea automată a Windows-ului. În fapt poate mult, mult mai mult. Eu l-am pus între programele de păstrat, mai ales că nu cere instalare. Dar să mai lămurim ceva de la început: programul are o versiune gratuită şi una comercială. Versiunea gratuită limitează numărul de evenimente, acţiuni şi configurări (presets), iar alte diferenţe găsiţi aici. Dar şi aşa, dacă nu folosiţi programul într-un context comercial, o să vă satisfacă aproape sigur.

imagine

Mai sus vedeţi implementat un exemplu: evenimentul este ping pe situl www.cnet.ro. Dacă situl nu răspunde se trece la acţiune, adică afişarea unui mesaj de avertizare. Dar opţiunile de evenimente sunt ceva mai multe. Poate cele mai utile sunt Countdown (peste 1h 10min şi 13sec) şi On Time (la 20:10:05). Dar dacă descarci ceva de pe net, poate să te ajute şi Network Usage. Sau dacă ai un proces ce solicită intens calculatorul, mergi şi te culci, dar îl setezi înainte să se închidă atunci când CPU Usage este sub un anumit procent. În fine, vedeţi mai jos toate evenimentele. O prezentare mai detaliată a lor aici.

imagine

Să vedem şi acţiunile. Nu încap în captură toate: ce nu se vede sunt Run Program, Open File, Close Window, Kill Process şi Utilities. Unele sunt uşor de intuit, altele cer explicaţii – le găsiţi aici dacă nu prindeţi ideea nici cum.

imagine

Per ansamblu aplicaţia e uşor de folosit şi pur şi simplu merge. Nimic de instalat, deci bună de păstrat pe un colţ de harddisk. Mai rămâne să ţineţi minte să o folosiţi, căci contexte sigur apar. Poate nu zilnic, dar oricum des. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *