SwiftSearch: căutare foarte rapidă… şi nimic mai mult


Titlu sună puţin răutăcios. Pentru mine – şi ştiu că pentru mulţi alţii – elementul de comparaţie este programul Everything. Sunt atât de mulţumit de el, dar acum constat că nu am scris despre beta-ul pe care îl folosesc deja de luni de zile. Asta e (există un beta, 1.3.3.658b, merită să îl testaţi). Subiectul acum este SwiftSearch, care nu are puterea lui Everything dar uimeşte la capitolul viteză. După cum observaţi din captură, căutarea se poate face la un moment dat doar pe o unitate (NTFS), dar când o face… o face foarte rapid. Jos pălăria!

imagine

Ce ar mai fi de spus? Păi nu multe. Da, se poate şi căutare cu expresii regulare. Mă deranjează faptul că nu poţi căuta pe toate unităţile deodată. Apoi mă deranjează cu un dublu click pe rezultat nu lansează fişierul dorit ci îl deschide în exploratul implicit de fişiere (MS Explorer la cei mai mulţi). Îmi place însă, mă repet, ştiu, viteza de indexare, dar şi faptul că nu necesită instalare. Dacă autorul va continua lucrul la acest program, rezolvând măcar impedimentele tocmai amintite, SwiftSearch ar deveni o alternativă extraordinară.

PS: Versiuni mai noi (2014) au introdus căutare pe toate unităţile. Dar la mine consumă multă memorie.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. razvan spune:

  Super, aștept să mai scrii despre programul ăsta când o să devină mai puternic. Eu folosesc tot „everything” și „zboară”. Am avut ceva probleme cu release-ul, însă de când folosesc beta-ul merge uns. Singurul lucru care mă deranjează este că nu se mai lucrează la el, iar autorul, din câte văd nu dorește să-l facă open source, dar poate că în timpul liber o să-mi fac eu un „everything” mai bun. 😀

 2. CristiV spune:

  Ce inseamna „căutare cu expresii regulare”?

 3. radu.capan spune:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Regular_expression
  Mergând în meniu la Help, Using regular expressions, sunt date câteva exemple.
  Sau întrebarea era de fapt o capcană, împotriva traducerii cu sintagma „expresii regulare”?

 4. Radu C. spune:

  Cum pot schimba exploratorul de fișiere (explorer-ul Windowsului, adică) cu un altul (fiind un împătimit al TC) ?

 5. Texteru spune:

  @razvan
  Se lucreaza, doar ca … in „valuri”: http://www.voidtools.com/Changes.txt
  Ma bucur ca proiectul a fost reluat anul acesta (fata de 2009), fie doar si pt rezolvarea bug-urilor.

  Vreo alternativa pentru cautarea de text in structura fisierelor, (ex PDF, doc(x), .xls(x)), in afara de Agent Rasnack si DocFetcher ?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *