Yunio: Un Dropbox de 1TB


Zilele trecute Dropbox a avut probleme. O ştiu toţi cei care folosesc serviciul. Ca un făcut, duminică mi-am uitat hârtia listată cu nişte notiţe, de care aveam nevoie la o întâlnire, dar mi-am zis: lasă că am Dropbox-ul pe telefon! Nu mergea şi chiar m-am enervat. De aceea poate am fost deschis să testez o alternativă din China. Yunio este numele serviciului şi este de câţiva ani, aşa că merită cel puţin încercat. Ca facilităţi să ştiţi că bate Dropbox-ul. Problema e doar de nume… sau de renume mai exact. Pentru mulţi Yunio nu spune nimic pe moment.

imagine

Şi am să pornesc de la aspectul deja sesizat din titlu: startul este de 1TB spaţiu. Mamăăăăăă! Eu la Dropbox folosesc spre 30GB şi desigur că m-aş putea întinde mai mult. Cu 1TB poţi avea cam orice e valoros de pe calculator copiat şi in the cloud de siguranţă. Înainte să se pornească cei cu „nu e sigur de păstrat in the cloud” repet: fiecare discerne ce poate fi pus acolo şi ce nu. Şi la mine harddiskul de 3TB e de aur şi ţine ce e important, dar am grămadă de zeci de GB in the cloud cumulând Dropbox cu Picasa cu Flickr şi alte servicii. Apropo de securitate, după cum vedeţi mai jos, Yunio se laudă cu măsuri de securitate deosebit de puternice. Dar sincer nu le pot evalua ca să îmi dau cu părerea. Şi revenind la spaţiu, acel 1TB creşte cu 1GB pe zi. Nu e cool? Desigur, 1GB pe zi de folosire. Dacă programul de sincronizare rulează zi de zi, veţi avea zi de zi câte un GB în plus. Chiar prea mult spaţiu :).

imagine

Apropo de spaţiu, între puţinele lucruri de reproşat ar fi că nu afişează bine spaţiul ocupat. Deranjant, clar, dar desigur nu e riscul să ocupi acel 1TB oferit. Ca viteză, a avut unele momente extraordinar de bune. Desigur, dacă vrei din prima zi să sincronizezi 45GB de date nu va merge instant. Vei aştepta ore, zile. Dar oricum s-a descurcat decent. Ce îmi place la nebunie – la nebunie!!! – e că poţi orice folder să îl adaugi spre sincronizare cu un click dreapta din Explorer (la Dropbox se poate face apelând doar la şmecherii). Şi poţi oricând opri sincronizarea, iar fişierele încărcate deja vor rămâne acolo.

imagine

Programul de sincronizare este disponibil sub Windows, Mac OS X, dar şi Linux. Există şi aplicaţii pentru iOS şi pentru Android. Spaţiul poate fi folosit şi pentru depozitare, nu doar pentru sincronizare. Iar ce îmi place de asemenea mult sunt opţiunile de partajare. Ia priviţi mai jos ce opţiuni minunate! Poţi alege linkul să expire după o anumită dată. Sau descărcarea să se facă doar cu parolă. Sau doar răspunzând la o anumită întrebare. Sau doar de n ori. Cool! Una peste alta serviciul este cool. Mare parte e în engleză, dar în documentaţie eu am dat doar de chineză :). Noroc că în principiu merge totul cam cum am aştepta.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (10 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. pety spune:

  He he. Cel mai bun spatiu de stocare in asemenea situatii ramane stickul USB. Intotdeauna. Dependenta de spatiile altora ne priveaza de spatiul… propriu.

 2. pety spune:

  Interesant e ca permite code embedded. Playeaza un mp3 stocat. Acelasi lucru pentru diverse formate: jpg, pdf etc.

 3. Marian spune:

  Un mare minus pt aplicatia de mobil, nu exista posibilitatea de a seta sa urce datele doar cand ai conexiune wirelles. Exista ceva in sensul sa urce pozele la dimensiuni mai mici (optimizate).

 4. Sorin spune:

  Uauuuuu, abia astept sa testez ceva stocari: viteze, fisiere/foldere simultan, interfata, etc. Ne-increderea mea in cei 1 terra e mai mare de 1 terra(!), astfel ca nu ma incumet (inche) sa mut fisiere! Mai demult, Oosah oferea gratuit 1 TB, intre timp fiind disparut. No problem: ce stocasem pe acel site erau dubluri, si nici macar n-o fo asa multe fisiere. Dupa umila mea parere, cei 1 TB mi se par enormi de multi, avand in vedere ca si un stransfer/sincronizare de capacitati mari dureaza pe masura. Totusi nici cu stocare de 1, 2 sau 5 GB nu sint de acord, fiind cam putintel. Solutia ideala ar fi undeva la mijloc. Fiind vorba de servicii gratuite, consider ca nu are sens sa fiu circotas!!

 5. Andrei spune:

  Cum sterg acest cont de Yunio, stie cineva? Ca m-am tot uitat si nu a vazut nimic pe acolo.

 6. Emil spune:

  Upload-ul cand vrea merge, cand nu vrea nu merge (de cele mai multe ori nu merge).

 7. jazz spune:

  Eu nu prea am incredere in astia care ofera gratuit sute de GB sau chiar 1 TB.

 8. svall spune:

  Cum poti face cativa banuti?? Lansezi o mega oferta cu 10 tb gratuiti, si dupa 2/3 luni ceri bani pentru accesarea fisierelor, fara o notificare prealabila. Nu tin minte sa fi spus la inceput ca serviciul e gratuit… doar o vreme!

 9. radu.capan spune:

  Ai întâmpinat această problemă? Ţi s-a cerut bani pentru accesarea fişierelor?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *