Pune sistemul de operare pe un stick USB (II)


Zilele trecute am testat mai multe distribuţii Linux pe un minilaptop în căutarea unui câştigător. Pentru aceasta m-am folosit de Universal USB Installer. Nimic de instalat, doar un mic executabil care îţi propune o listă luuuungă de distribuţii Linux, oferindu-ţi apoi şi linkul de unde să descarci fişierul ISO. Trecând de această etapă pregătitoare, mai rămâne să pui stickul în portul USB, de preferinţă golit, ca să îl şi formateze. Urmează câteva minute de aşteptare, dar mai apoi ai un stick de pe care poţi boot-a şi instala (sau testa în unele cazuri) distribuţia Linux dorită.

imagine

Mai generic şi, după unii, mai rapid ar fi Rufus, care suportă şi sisteme de operare Windows. Desigur, strict pentru Windows 7 şi Windows 8, unii vor prefera Windows 7 USB/DVD download tool, dar Rufus spune că îl „bate” ca viteză. UNebootin a mai fost amintit. Dacă aveţi alte instrumente favorite la acest capitol indicaţi-le în comentarii.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Copil Rau spune:

  Yumi ar fi inca o solutie. Permite si multi-boot pe stick, adica mai multe distributii Linux, Windows, etc.

 2. Sorin spune:

  Ultima data cind am instalat Win7 pe 64 biti, am bootat de pe un stick de 8 GB pregatit cu WiNToBootic (un singur fisier executabil de 837 kilo). O gatat destul de greu de preparat stick-ul, dar apoi instalarea o mers iute ca gindu! A fost prima data cind am instalat de pe stick si de acum inainte spun a’dio CD/DVD. De lene n-am mai cotat si alte softuri de USB, cu siguranta mai rapide. Pentru teste, se poate folosi VirtualBox care stie sa booteze masini virtuale si de pe stick-uri reale.

 3. vasiauvi spune:

  In Linux e UNebootin, comanda dd dar si Startup Disk Creator (in Ubuntu). WinUSB instaleaza doar Windows pe un USB stick.

 4. Ilie spune:

  Multumesc pentru idea cu Yumi , este bine sa pui mai multe distributi pe acelasi stick acelasi sistem si faci comparatie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *