HybridAuth: bibliotecă PHP pentru autentificări


Ne-am obişnuit astăzi pe multe situri să nu ne mai creăm conturi ci să folosim conturile pe care le avem deja, fie pe Google, Facebook sau Twitter (şi evident lista este mai lungă). Şi pentru programatori poate fi mai simplu cu astfel de autentificări, care deja presupun – minim – că emailul este valid. O soluţie pentru cei ce scriu în PHP este HybridAuth, şi voi recunoaşte din start că nu am folosit-o pentru moment, deci este doar o semnalare, nu împărtăşirea unei experienţe personale.

imagine

Biblioteca PHP permite identificarea pe o mulţime de situri sociale: la descărcare veţi vedea un pachet cu cele mai folosite reţele sociale (OpenID, Facebook, Twitter, LinkedIn, MySpace, Google, Yahoo Foursquare, AOL,  Windows Live), iar o variantă secundă include şi altele mai puţin populare (Github, Tumblr, Viadeo, Vimeo, LastFM ş.a.). Autentificarea va furniza evident emailul persoanei, dar la cerere – şi în funcţie de reţeaua socială – şi alte informaţii. În unele cazuri cu această bibliotecă se poate face mai mult decât autentificarea: poţi să afli informaţii despre prietenii celor logat sau să îi actualizezi starea (ex: să publici, cu acordul lui, normal, realizări în aplicaţia pe care ai făcut-o).

Pe cât de populară este această soluţie pentru programatori, din comentarii văd că începătorii nu sunt foarte-foarte bine sprijiniţi. Există desigur tot felul de exemple dar mulţi se plângă că s-au chinuit ceva până să ajungă la rezultatul dorit. Oricum, ar trebui să fie mai uşor decât să studiezi n API-uri pentru fiecare reţea socială. Dacă subiectul vă interesează… spor la săpat. Şi poate scrieţi un comentariu despre cât de utilă sau dificilă este soluţia aceasta.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *