Fixează ce vrei tu în meniul Start din Windows 8(.1)


Sistemele de operare, programele, ba şi siturile, se întrec în a oferi posibilităţi de particularizare a experienţei după propriile gusturi. Ecranul ce a înlocuit vechiul meniu Start din Windows 7 vine din start populat cu multe lucruri (inutile). Din fericire e destul de uşor configurabil. Din nefericire dacă tu vrei un anumit fişier să îl pui acolo, s-ar putea să ai probleme. Mai întâi pentru Windows 8: aici lucrurile erau ceva mai uşoare, dar şi mai uşoare le face aplicaţia Pin to 8.

imagine

După cum se vede din captură, e foarte simplu de folosit. Că vrei un fişier (nu neapărat executabil), un folder, o bibliotecă sau un element special (din setările Windows-ului de exemplu), se rezolvă din câteva clicuri. Problema s-a complicat cu Windows 8.1, care a devenit mai restrictiv. Aplicaţia tocmai amintită nu merge pentru 8.1, cel puţin când scriu eu aceste rânduri. Poate autorul o va actualiza, poate rămâne alternativa cu regiştri prezentată aici (e de fapt aceeaşi sursă). Dacă vă e teamă să nu greşiţi ceva, se oferă spre descărcare o arhivă cu fişierul .reg care permite oricărui fişier să fie înfipt în meniul Start (şi un al doilea fişier .reg pentru a anula această facilitate, dacă vă răzgândiţi). Simplu!

Vă las cu două clipuri: primul pentru Pin to 8, al doilea pentru soluţia cu regiştri. Depinde ce Windows folosiţi. Ah: era să uit. De ce am apela la aşa ceva? Eu unul folosesc multe programe portabile. Fiind portabile, ele nu trec prin instalare şi adăugare automată. Practic fără această facilitate nu le-aş putea avea în meniul Start.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. ticu spune:

    Din My computer orice fisier sau folder poate fi trimis in start cu clic dreapta si „pin to start’. Nu se poate intotdeauna acest lucru de pe desktop, dar din My computer merge sigur. Testat de mine inclusiv in Win 8.1.

  2. radu.capan spune:

    La fel „testat de mine în Win 8.1” pot spune că nu merge. Sau nu mergea, fără trucul de mai sus. Care ar fi inutil dacă ar merge implicit. Că poate un update din Windows o fi rezolvat problema pe unele sisteme, nu neg, dar nativ la începutul lui Win 8.1 nu se poate/putea. A fost o protecţie introdusă de Microsoft, ce face parte din lista de „noutăţi” de la Windows 8.1.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *