Ratchet: pentru aplicaţii mobile


Aplicaţiile pe care le-am făcut pentru Android, până acum, au fost toate realizate cu jQuery Mobile. Cu care, admit, am o relaţie de love & hate, care nu mă panichează pentru că aşa era într-o vreme şi cu jQuery UI. Dacă nu acum, poate peste câteva luni voi încerca ceva: să fac o aplicaţie pentru mobile cu Ratchet. De ce? Pentru că Bootstrap şi pentru că place ;). Pe româneşte: Ratchet a fost adoptat oficial de Bootstrap, ceea ce mie îmi sporeşte încrederea în acest proiect. El există de vreo doi ani, dar în primele luni ale acestui ani a prins aripi.

imagine

Pagina Getting started ne explică pas cu pas cum să începem şi chiar nu pare greu. Ni se şi dă o pagină HTML de început, pe care să construim. Cât priveşte componentele, evident că sunt unele asemănări cu Bootstrap dar avem de-a face de fapt cu un subset util aplicaţiilor pentru smartphone-uri şi tablete. După cum vedeţi în captură, componentele pot fi văzute cu tema implicită, dar şi cu temele care ar fi potrivite pentru Android, respectiv pentru iOS. Vom găsi între componente următoarele: Bars, Typography, Table views, Buttons, Segmented controls, Badges, Forms, Toggles, Popovers, Modals, Sliders, Push şi Rachicons.

imagine

Din săpăturile pe net văd că sunt diverse probleme. Unii spun că sub Windows Phone nu ar merge prea bine. Diverse componente au mici (alte) probleme. Dar nici jQuery Mobile nu e perfect. Dacă Ratchet o ia pe calea lui Bootstrap eu unul clar voi migra spre el. Dar mai aştept. Poate până la 2.5 🙂 – mă hazardez, căci habar nu am ce ciclu de noi versiuni au. Oricum, pe moment nu am nimic la orizont ca proiect pentru mobile aşa că numai bine Ratchet are ocazia să îşi mai rezolve din probleme.

Aţi folosit Ratchet? Ce experienţă aţi avut?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *