Syncplify: Notepad, client şi server FTP


Intrând pe situl Syncplify m-a izbit faptul că prezentările video sunt făcute cu robot (partea de voce) aşa că m-am gândit imediat că poate sunt asiatici, africani, cine ştie de unde… Dar în pagina Despre spun că au birourile în Silicon Valley (şi eu pot spune… totuşi înclin să îi cred). Am avut – poate mai am – dubiile mele, dar nu pot să nu semnalez oferta lor pentru că este totuşi interesantă şi unora s-ar putea să le placă mult. Ce mi-am instalat a fost doar alternativa de Notepad numită… Notepad!

imagine

Cel mai bine este să vedeţi clipul de prezentare, dar eu vă voi spune totuşi câteva lucruri. Dacă vă place interfaţa MS Office 2013 atunci veţi îndrăgi şi interfaţa Notepad!. Merge sub Windows 7 şi Windows 8, pentru Windows 8, rulat pe tablete, având un buton ce spaţiază butoanele şi face mai uşor de folosit astfel instrumentele la apăsarea cu degetul. În plus faţă de Notepad-ul tradiţional are diverse funcţii, de la colorarea sintaxei la selecţia verticală, de la funcţia avansată de căutare şi înlocuire în text/fişiere la configurarea scurtăturilor din taste. La mine nu au mers aşa numitele stiluri, dar în rest totul ok, plus că se lansează rapid (cine ar vrea un înlocuitor lent pentru Notepad?).

Mi-a plăcut mult (din demonstraţie) şi programul FTP!. Nu l-am instalat, fiind mulţumit de Filezilla, dar vedeţi din nou aceeaşi interfaţă modernă, iar funcţiile sunt mai mult decât ok pentru majoritatea utilizatorilor. Şi legat de FTP, compania oferă şi aplicaţia Server! care, aţi ghicit, instalează un server FTP sub Windows. Pentru utilizatorii casnici e gratuit – pentru alte contexte preţul e destul de pipărat. Mai există încă un produs dar care nu cred că va interesa pe prea mulţi. Oricum, cel puţin Notepad! şi FTP! merită cunoscute, poate testate, poate adoptate.

imagine

PS: Proiectele sunt active. Notepad! a fost de exemplu actualizat ultima oară ieri.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *